Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Cestári už plátajú diery na úseku pri Jahodnej

Takéto diery bez poklopov číhali na vodičov niekoľko dní.
Takéto diery bez poklopov číhali na vodičov niekoľko dní. (Zdroj: Nový Čas)

KOŠICE - Policajti sa pochlapili! Iba pár dní im trvalo, aby chytili dvoch zlodejov, ktorí na frekventovanom úseku cesty z Jahodnej do Košíc ukradli 51 poklopov. Časť lupu našli na ich vozíku, zvyšok v zberných surovinách.

Krádež majú na svedomí Štefan (19) a Peter (19) z Košíc. V priebehu piatich dní minulého týždňa sa postupne ulakomili na 51 liatinových poklopov. Spolu spôsobili až 250-tisícovú škodu. A ako ich chytili? Podľa košickej krajskej policajnej hovorkyne Jany Demjanovičovej sa hliadky sústredili na miesta, kde dochádza k najčastejším krádežiam: „Pri kontrole v noci našli podozrivé vozidlo s vozíkom, na ktorom bolo 16 poklopov. Páchatelia sa k činu priznali a zvyšných 35 poklopov bolo zaistených v zberných surovinách.“

Mesto už medzitým na nebezpečnom úseku s dierami osadilo 10 nových a do konca tohto týždňa na pôvodné miesto vložia aj vrátené poklopy. Vzniknutú škodu podľa hovorkyne mesta Jany Geročovej od dlhoprstých vymáhať nebudú: „Poklopy neboli poistené a navyše ich vrátili v neporušenom stave.“ Pred prípadným ďalším nájazdom zlodejov ich už však privaria!
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu