Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Čečot o diviakovi mlčí

Vladimír Čečot skolil diviaka, no vyjadriť sa odmietol.
Vladimír Čečot skolil diviaka, no vyjadriť sa odmietol.

TREBIŠOV - Poľovačku štátneho tajomníka ministra vnútra vo Svätej Márii pri Trebišove už vyšetruje aj polícia. Vladimír Čečot totiž v júli zastrelil diviaka vo zvernici, kde sa už tri roky nesmie poľovať. Miestni poľovníci sa bránia, že išlo o diviaka zo súkromného chovu.

Podľa košického arcibiskupstva, ktoré sa tiež snaží o priznanie tohto revíru, bol lov na ich pozemku bez povolenia nezákonný.

Aj napriek tomu, že z komunikačného odboru ministerstva vnútra nám prisľúbili odpoveď po návrate štátneho tajomníka z dovolenky, nestalo sa tak. Na Čečotovom sekretariáte vec odbili strohým stanoviskom, že štátny tajomník rezortu vnútra sa k danej veci vyjadrovať nebude!

„Vo zvernici sa nenachádzajú len diviaky združenia, ale aj 12 kusov z môjho súkromného chovu. Z neho pochádzal aj usmrtený diviak. Nebudem sa nikoho pýtať, čo spravím s vlastnými diviakmi,“ vysvetlil poľovačku bez povolenia lesného úradu i veterinára hospodár Poľovníckeho združenia Hubert vo Svätej Márii Ján Nagy. Podľa neho do prikrmovania diviakov vrazil státisíce korún. Pripustil však, že prenájom pozemku zvernice im už vypršal.

„Vo zvernici až do definitívneho uznania revíru už tretí rok platí prísny zákaz poľovačiek. Keďže diviaka ulovili na našom pozemku bez vedomia lesného úradu i arcibiskupstva, považujeme to za pytliactvo,“ povedal lesný hospodár arcibiskupstva Miroslav Kušnírik. A preto na organizátorov poľovačky už podal aj trestné oznámenie.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu