Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Lúpež v priamom prenose!

Zábery kamier lipianskej mestskej polície zachytili, ako lupiči mlátili svoju obeť.
Zábery kamier lipianskej mestskej polície zachytili, ako lupiči mlátili svoju obeť. (Zdroj: Nový Čas)

LIPANY - V Lipanoch (okr. Sabinov) vyčíňala banda výrastkov. Mladí gangstri prepadávali svoje obete v uliciach mesta a oberali ich o peniaze a cennosti. Zadržať sa ich podarilo hlavne vďaka kamerám mestskej polície.

Lupiči, pochádzajúci z miestnej osady, si za terč svojich útokov vyberali najmä deti a starších ľudí. Svoje obete najskôr provokovali, aby si zistili, či sú schopné ubrániť sa. Keď usúdili, že ich dokážu premôcť, zaútočili. Niekedy lúpili aj viackrát za deň. Napríklad pred krčmou u Bieleho koňa už dopoludnia prepadli Lipančana (51). Päť detí, z ktorých len jedno malo viac ako 14 rokov, sa na muža vrhlo a zobrali mu peňaženku s 280 korunami.

„Po lúpeži boli zadržaní. Jedného z nich vyšetrovateľ obvinil z lúpeže. Ostatných pre ich nízky vek obviniť nemohol,“ povedala Magdaléna Fečová, policajná hovorkyňa v Prešove. Lenže malým nespratníkom to nestačilo a večer lúpili znova. Pred štadiónom zbili chlapca (15) a zobrali mu mobilný telefón. Mestskí policajti ich vďaka kamerám spozorovali a zadržali. V tlupe boli tentoraz štyria noví lupiči, ktorí mali viac ako 14 rokov. Preto ich mohli obviniť z lúpeže a bol podaný aj návrh na ich vzatie do väzby.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu