Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Všeobecná zdravotná poisťovňa čelí MEGAPODVODU: Varuje pred vymáhaním pohľadávok v sms-kách

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA – Všeobecná zdravotná poisťovňa (VšZP), ktorá poisťuje takmer 64 percent obyvateľstva Slovenska, čelí obrovskému problému. Upozorňuje na podvodné textové správy, ktoré sú v posledných dňoch adresované ich poistencom pod hlavičkou súkromných spoločností a vymáhajú od nich pohľadávky na uhradenie verejného zdravotného poistenia. VšZP zdôrazňuje, že ide o podvod a zároveň vyzýva verejnosť, aby na tieto správy nereagovala a v žiadnom prípade nerealizovala transakcie na priložené čísla účtov uvedené v sms-kách.

Všeobecná zdravotná poisťovňa na svojej stránke upozorňuje svojich klientov, aby v žiadnom prípade nereagovali na podvodné textové správy, ktoré v posledných dňoch poisťovňa zaznamenala. „Neznámy páchateľ pod hlavičkou súkromnej spoločnosti poslal sms správou poistencovi VšZP výzvu na úhradu pohľadávky verejného zdravotného poistenia,“ varuje o podvode VšZP.

Zamestnanci poisťovne varujú pred podvodným vymáhaním peňazí

Poisťovňa vyzýva svojich klientov, ktorí dostanú cez sms správu alebo akoukoľvek inou formou takúto výzvu od súkromnej spoločnosti, aby v žiadnom prípade neuhrádzali požadované sumy na priložené čísla účtov. „Smsky s výzvou na úhradu od firmy sú podvod. Prostredníctvom súkromných firiem VšZP pohľadávky nevymáha,“ píše VšZP, pričom vysvetlila, že pri vymáhaní dlhov nespolupracuje so súkromnými spoločnosťami. Poisťovňa si svoje pohľadávky vymáha sama prostredníctvom súdnych exekútorov alebo ich postupuje na akciovú spoločnosť Slovenská konsolidačná.

Všeobecná zdravotná poisťovňa zároveň žiada tých poistencov, ktorí dostanú takéto výzvy, aby o tom informovali ktorúkoľvek pobočku zdravotnej poisťovne alebo zavolali na Call Centrum 0850 003 003.  

Viac o téme: VšZPPoisťovňaPodvodPohľadávky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu