Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Súd potvrdil zamietnutie azylu čečenskému teroristovi

KOŠICE - Krajský súd v Košiciach dnes potvrdil rozhodnutie Migračného úradu, ktorý neudelil azyl Čečenovi Alimu Nurdinovičovi I. ČTK o tom dnes informovala hovorkyňa súdu Marcela Gálová.

Ide o jedného z troch údajných teroristov, ktorí sú na Slovensku vo vydávacej väzbe. Rozhodnutie súdu zatiaľ nie je právoplatné, Čečen sa proti nemu môže do 15 dní odvolať.

Čečen je podozrivý zo zabitia dvoch príslušníkov špeciálnych ruských jednotiek OMON. To sa malo stať ešte v roku 2001, muž bol vtedy vrajčlenom ozbrojených jednotiek.

Na údajného teroristu bol vydaný medzinárodný zatykač so žiadosťou o jeho vydanie do Ruska. Muž zatiaľ ostáva vo väzbe v Košiciach.

Súd si podľa Gálovej musel v opakovanom konaní zabezpečiť informácie o minulosti muža. "Okrem iného aj kvôli posúdeniu charakteru ozbrojených zložiek, v ktorých mal pôsobiť," uviedla Gálová.

Podľa skorších informácií ministerstva spravodlivosti v slovenských väzniciach sú ešte ďalší dvaja údajní teroristi. Okrem ďalšieho Čečena, aj Alžírčan Mustafa Labsi, ktorý sa tiež pokúsil získať na Slovensku azyl.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu