Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Polícia: Vanesku postrelil mladý Košičan

Vaneska (6) pobudla niekoľko dní na neurologickom oddelení. Zobraziť galériu (2)
Vaneska (6) pobudla niekoľko dní na neurologickom oddelení.

KOŠICE - Záhadného strelca vypátrali! Košickí policajti už vedia, kto začiatkom júla strelil do hlavy Vanesky (6) pred domom na Ulici slobody. Zo vzduchovky strieľal Andrej (18), ktorému teraz hrozí 6-ročné väzenie.

Polícia zaistila vzduchovku už pred niekoľkými dňami. Čakalo sa však na výsledky expertízy, ktoré potvrdili, že sa strieľalo práve z tejto zbrane. „Vyšetrovateľ obvinil Andreja z ublíženia na zdraví. Dokázalo sa, že postrelil zo vzduchovej zbrane kalibru 4,5 milimetra maloletú Vanesu,“ uviedol zástupca košickej policajnej hovorkyne Peter Žaludek.

Policajti ešte nepoznajú motív streľby. V súčasnosti zisťujú, či išlo len o náhodu, alebo zámer. Ako sa nám podarilo zistiť, Andrej strieľal ešte ako 17-ročný, a preto mu hrozí „len“ 6 rokov väzenia, inak by mohol za mrežami stráviť 12 rokov. Andrej dovŕšil plnoletosť až počas týchto prázdnin.

Postrelená Vaneska utrpela poranenie hlavy a otras mozgu. Niekoľko dní ležala na neurologickom oddelení detskej fakultnej nemocnice. Lekári ju, našťastie, nemuseli operovať.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu