Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Námestník ministra vnútra Vladimír Čečot údajne skolil diviaka

Námestník ministra vnútra Vladimír Čečot vo zverníku vo Svätej Márii v júli skolil diviaka. Majiteľ pozemku tvrdí, že nezákonne. Zobraziť galériu (2)
Námestník ministra vnútra Vladimír Čečot vo zverníku vo Svätej Márii v júli skolil diviaka. Majiteľ pozemku tvrdí, že nezákonne.

KOŠICE - Štátny tajomník ministerstva vnútra Vladimír Čečot sa zúčastnil na čudnej poľovačke vo Svätej Márii pri Trebišove.

Námestník ministra vnútra Roberta Kaliňáka tam v polovici júla skolil osemdesiatkilogramového diviaka z tamojšej zvernice. Na tom by nebolo nič zaujímavé. Košický arcibiskupský úrad, na ktorého pozemku diviačia zvernica stojí, však tvrdí, že poľovačka bola nezákonná, keďže v tomto revíri je zákaz poľovania už takmer tri roky.

Informáciu, že Čečot sa na poľovačke na diviaka zúčastnil, potvrdil aj prednosta Obvodného úradu v Trebišove Slavomír Illeš, ktorý bol tiež na tejto súkromnej akcii. Podľa neho Čečot diviaka vo zver nici zastrelil, mali však na to platné povolenie poľovníckeho združenia Hubert. Predseda Poľovníckeho združenia Hubert Andrej Gergely streľbu na diviaka poprel s tým, že o zver sa po vlečúcom sa spore o revír s arcibiskupstvom len starajú a prikrmujú ju. „Platná nájomná zmluva v revíri síce už vypršala, ale šesť z diviakov patrí nášmu hospodárovi. Len tieto diviaky zvykneme ponúkať na predaj iným združeniam, alebo ich vypúšťame do voľnej prírody,“ dodal Gergely.

Lesného hospodára arcibiskupstva z Košíc Miroslava Kušnírika správa o streľbe vo zverníku neprekvapila: „V revíri, ktorý Obvodný lesný úrad v Michalovciach doteraz stále neuznal, sa naozaj nesmie poľovať. Máme však poznatky a aj podozrenia, že sa tam pytliači. Nie je totiž možné, aby sa vo zvernici v revíri jedna prasnica starala aj o 25 mladých.“ Vyjadrenie samotného poľovníka Čečota sa nám získať nepodarilo. Podľa komunikačného odboru ministerstva vnútra je do 2. septembra mimo územia Slovenska.

ZÁHUMENSKÝ ODSTRELIL JELEŇA A PORÚČAL SA

Poľovačka sa už v tomto volebnom období stala osudnou štátnemu tajomníkovi rezortu pôdohospodárstva Marianovi Záhumenskému. Nominant Smeru odstrelil v chránenej poľovnej oblasti Poľana jeleňa, za ktorého nezaplatil. Záhumenskému však k odchodu dopomohlo aj sporné pridelenie agrodotácií jeho vlastnej firme.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu