Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

SMUTNÁ SPRÁVA z Kramárov: Linda (†43), ktorá spadla z lezeckej steny, prehrala svoj boj o život

Linda po páde z lezeckej steny svoj boj o život prehrala. Zobraziť galériu (4)
Linda po páde z lezeckej steny svoj boj o život prehrala. (Zdroj: FB/Linda D.)

BRATISLAVA - Nešťastie, ktoré sa stalo na lezeckej stene v K2 v Bratislave, má ten najsmutnejší koniec. Štyridsaťtriročná Linda, ktorá spadla z výšky a vážne si poranila hlavu, aj napriek obrovskej snahe lekárov o jej záchranu, zraneniam v utorok večer podľahla.

Obrovské nešťastie sa stalo na najväčšej lezeckej stene na Slovensku. Linda D. ( †43), zrejme vlastnou chybou, spadla z výšky. Okamžite ju ratovali záchranári a s ťažkým úrazom hlavy ju previezli do nemocnice. Jej stav bol veľmi kritický.

Po prevoze do nemocnice ju okamžite previezli na operačnú sálu, kde sa lekári snažili o jej záchranu. Linda však upadla do kómy. Z tej sa podľa našich informácií, už neprebrala. Ťažkým zraneniam podľahla v utorok večer.

Začiatočnícka chyba?

Podľa vyjadrení z lezeckého centra K2, tragédia sa pravdepodobne stala tak, že Linda zacvakla karabínu mimo nosného oka, keď liezla so samoistom. "Stáva sa to, či už z nepozornosti alebo pri začiatočníkoch, ktorí precenili svoje schopnosti," povedal nám pravidelný návštevník K2 Martin. 

Oko, do ktorého sa mala Linda zacvaknúť. Má vysokú nosnosť.
Zobraziť galériu (4)
Oko, do ktorého sa mala Linda zacvaknúť. Má vysokú nosnosť.  (Zdroj: Maarty)

Linda však bola v lezeckom centre niekoľkokrát a v ten deň v ňom bola s kamarátkou. Na stenu s tým istým samoistom vyliezla asi 5-krát, posledný výstup sa jej stal osudným. Spadla asi z 15-metrovej výšky a ostala nehybne ležať pod stenou.

Linda sa mohla zacvaknúť o iné pútko. Toto má nosnosť len zhruba 5 kg
Zobraziť galériu (4)
Linda sa mohla zacvaknúť o iné pútko. Toto má nosnosť len zhruba 5 kg  (Zdroj: Maarty)

Či spravila chybu ona alebo bola na vine technika, vyšetruje aj polícia. "Poverený príslušník policajného zboru začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia," povedal Michal Szeiff, bratislavský policajný hovorca.

 

 

Viac o téme: SmrťKómaHorolezecká stenaK2Pád z výšky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu