Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Maďarská diaľničná spoločnosť má dobrú správu: Z Bratislavy do Budapešti rýchlosťou 130 km/h

Maďarská diaľničná spoločnosť oznámila, že do jari 2020 bude dokončený hraničný priechod Rajka so Slovenskom Zobraziť galériu (9)
Maďarská diaľničná spoločnosť oznámila, že do jari 2020 bude dokončený hraničný priechod Rajka so Slovenskom (Zdroj: NIF)

BRATISLAVA – Maďarská diaľničná spoločnosť (NIF) priniesla ďalšiu aktualitu. Oficiálne 8. februára oznámila, že ak pôjde všetko podľa plánu, do jari roku 2020 bude ukončený 14,5-kilometrový úsek, ktorý dotvorí druhý pruh diaľnice M15, ktorý bude spájať hraničný priechod Rajka so Slovenskom. Priechod tak bude bezpečnejší a rýchlejší.

Slováci, ktorí cestujú z Bratislavy do metropoly Maďarska, sa majú na čo tešiť. Vďaka diaľnici M1 bude cestovanie do Budapešti bezpečnejšie, rýchlejšie a pohodlnejšie. Nový 14,5-kilometrový úsek zabezpečí stavebná spoločnosť Strabag.

Diaľničný úsek M15 M1
Zobraziť galériu (9)
Diaľničný úsek M15 M1  (Zdroj: NIF)

Začiatkom roka 2020 by mal byť dokončený druhý pás diaľnice M15, ktorý bude zlučovať hraničný priechod maďarskej Rajky so Slovenskom, až po diaľnicu M1. Strabag vyčíslil stavebné náklady na 63 miliónov eur.

Maďarská diaľničná spoločnosť oznámila,
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: NIF)

Štátny tajomník ministerstva pôdohospodárstva István Nagy oznámil, že pre krajinu je potešením rozvíjať severojužný smer, ktorý podporí ekonomickú perspektívu a dopravný rozvoj.

István Nagy
Zobraziť galériu (9)
István Nagy  (Zdroj: NIF)

Maďarská diaľničná spoločnosť otvorila dlho očakávaný rýchlostný úsek na hraniciach

„V programovom období medzi rokmi 2015 - 2020 - 2022 sa v danej oblasti zrealizujú ďalšie významné investície,“ povedal Pántya József, riaditeľ pre rozvoj ciest NIF. Pántya zároveň dodal, že plánované výdavky na výstavbu 201 kilometrov ciest sú stanovené na 612 miliárd forintov (cca 1,97 miliardy eur).

Pántya József
Zobraziť galériu (9)
Pántya József  (Zdroj: NIF)

Po otvorení novovybudovaného diaľničného úseku sa vytvorí prepojenie so slovenskou diaľnicou D2, kedy bude možné celý úsek absolvovať maximálnou povolenou rýchlosťou, a to 130 kilometrov za hodinu.

Maďarská diaľničná spoločnosť oznámila,
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: NIF)

NEUVERITEĽNÉ Bratislava a Košice budú spojené diaľnicou už čoskoro! MAPA Má to však háčik

V polovici januára sa konalo slávnostné otvorenie krátkeho rýchlostného úseku M30 na hraničnom priechode, ktorý spája Slovensko s Maďarskom. Tento úsek je dlhý 1,7 kilometra. Plánované dokončenie diaľnice M30 Miskolc-Košice je rozvrhnuté na prvý štvrťrok roku 2022. Rozpočet na kompletnú výstavbu diaľničného úseku M30 je stanovený na 592 miliónov eur.

Viac o téme: DiaľnicaM1NIFM30M15
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu