Pondelok27. máj 2024, meniny má Iveta, zajtra Viliam

V B. Bystrici prepadli banku, páchateľ si odniesol 4500 korún

BANSKÁ BYSTRICA - Polícia v Banskej Bystrici pátra po páchateľovi, ktorý v stredu 15. augusta dopoludnia lúpežne prepadol pobočku Tatra banky v Banskej Bystrici.

Nezamaskovaný muž vyzval pracovníčku pobočky, aby mu vydala sumu 300-tisíc korún. Ako informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová, páchateľ predložil tlačivo na výber hotovosti, kde bolo napísané „Toto je prepad, som sledovaný a odpočúvaný, takže ak nesplníte to čo chcem vyletí to tu do vzduchu. Chcem 300-tisíc v neoznačených tisíckorunáčkach, dajte ich do papierového sáčka. Nepokúšajte sa o nič, nemá to cenu. Máte na to minútu. Ak nedostanem to, čo je napísané na tomto papieri, odnesie si to moja rodina. Papier mi vráťte!“

Povedal, že to myslí vážne a siahol si na ľavý bok. Pracovníčke banky pohrozil, že bombu má pri sebe. Po tom, čo mu vydala 4500 korún v hotovosti, zobral peniaze a vybehol z banky neznámym smerom. Nebol ozbrojený a pri lúpeži nikoho nezranil.

Páchateľ má 27 až 30 rokov, je 170 až 175 cm vysoký, štíhlej postavy a má hnedé nakrátko ostrihané vlasy. Na očiach mal slnečné okuliare so svetlými sklami, oblečenú mal tmavomodrú mikinu s veľkým červeným nápisom. Polícia žiada občanov o pomoc a spoluprácu pri pátraní po tomto páchateľovi. Akékoľvek informácie oznámte na ktorékoľvek oddelenie PZ, alebo na bezplatnú linku 158.

Lúpeže bánk v roku 2007


3. januára
Ozbrojený páchateľ lúpil ráno v pobočke banky v obci Michal na Ostrove v okrese Dunajská Streda. Lupič si odniesol asi stotisíc korún.

3. januára
Ozbrojený a maskovaný lupič zavítal večer do banky na námestí Andreja Hlinku v bratislavskej Rači. Páchateľ s čiernou pančuchou na hlave však odišiel bez lupu. Keď mu pracovníci oznámili, že žiadne peniaze nemajú, ušiel.

30. januára
Maskovaný páchateľ podvečer lúpežne prepadol Tatra banku v Dubnici nad Váhom. Pár minút pred záverečnou vošiel do banky ozbrojený dlhou guľovou zbraňou a od pracovníčky banky žiadal peniaze. Tá mu v obave o svoj život vydala niekoľko desiatok tisíc korún.

7. februára
Ozbrojený a maskovaný páchateľ prepadol predpoludním Ľudovú banku na Mlynských Nivách v Bratislave. Pri prepade nebol nikto zranený.

7. februára
Lupič prepadol popoludní pobočku VÚB banky na ulici Ľudovíta Fullu v Bratislave. Polícia ho zadržala.

13. februára
Bankový lupič prepadol pobočku HVB banky na Hviezdoslavovej ulici v Trnave. Pracovníkovi banky sa vyhrážal použitím zbrane, ak mu nedá peniaze. Ten mu napokon vydal niekoľko stotisíc korún aj so špeciálnou značkovacou farbou.

23. apríla
Dvaja ozbrojení muži lúpili v pobočke VÚB v Starej Turej. Jeden z páchateľov podal pracovníčke lístok, na ktorom bolo napísané, aby mu vydala všetky peniaze. Na ženu namieril zbraň, tá mu odovzdala takmer 80-tisíc korún, pri lúpeži nebol nikto zranený.

20. júna
Maskovaný páchateľ so zbraňou v ruke prepadol pobočku ČSOB banky na Panónskej ceste v bratislavskej Petržalke. Z banky si odniesol niekoľko stotisíc korún. Počas prepadu neboli v banke žiadni klienti. Z pracovníkov nebol nikto zranený.

27. júna
Ozbrojený lupič prepadol pobočku Slovenskej sporiteľne na Balkánskej ulici v Rusovciach. Z banky si odniesol niekoľko desiatok tisíc korún. Pri lúpeži nebol nikto zranený, v banke v tom čase neboli žiadni klienti.

26. júla
Neznámy páchateľ prepadol predpoludním banku v bratislavskej Petržalke na Blagoevovej ulici. Ozbrojený a v šiltovke a slnečných okuliaroch maskovaný páchateľ s lupom ušiel. Policajti, ktorí vyrazili na miesto činu, sa následne zrazili s autobusom. Pri prepade, ani pri nehode, nebol nikto zranený.

8. augusta
Dvaja ozbrojení páchatelia s parochňami na hlavách prepadli pobočku banky na petržalskom Nobelovom námestí. So sebou si odniesli niekoľko desiatok tisíc korún. Pracovníkom nastriekali do očí slzotvorný plyn a ušli.

15. augusta
Nezamaskovaný muž lúpežne prepadol pobočku Tatra banky v Banskej Bystrici. Vyzval pracovníčku pobočky, aby mu vydala 300-tisíc korún. Páchateľ predložil tlačivo na výber hotovosti, kde bolo napísané „Toto je prepad, som sledovaný a odpočúvaný, takže ak nesplníte to čo chcem vyletí to tu do vzduchu. Chcem 300-tisíc v neoznačených tisíckorunáčkach, dajte ich do papierového sáčka. Nepokúšajte sa o nič, nemá to cenu. Máte na to minútu. Ak nedostanem to, čo je napísané na tomto papieri, odnesie si to moja rodina. Papier mi vráťte!“ Povedal, že to myslí vážne a siahol si na ľavý bok. Pracovníčke banky pohrozil, že bombu má pri sebe. Po tom, čo mu vydala 4500 korún v hotovosti, zobral peniaze a vybehol z banky neznámym smerom. Nebol ozbrojený a pri lúpeži nikoho nezranil.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu