Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Požiar pri Kuchyni už lokalizovali

BRATISLAVA - Požiar, ktorý vypukol v stredu popoludní neďaleko výcvikového strediska Kuchyňa, dnes hasiči vo Vojenských lesoch medzi Malackami a Rohožníkom lokalizovali.

Informoval o tom Slovenský rozhlas (SRo) v spravodajskej relácii Rádiožurnál Slovenského rozhlasu.

"Na mieste je 12 kusov techniky a 29 príslušníkov Hasičského a záchranného zboru z Malaciek, Pezinka a Senca," uviedla v SRo hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Alena Bučeková. Požiar sa rozhorel na asi 20 hektároch trávnatej plochy, nedostal sa však do lesa. Príčiny jeho vzniku sú zatiaľ neznáme, ale záchranári nevylučujú úmyselné podpálenie. Pri požiari sa nikto nezranil.

Požiar neovplyvnil vojenské cvičenie v Kuchyni, kde piloti nacvičujú ostré streľby z kanóna a bombardovanie cvičnou muníciou. "Cvičenie amerických lietadiel F-16, ktoré prileteli k nám z talianskej vojenskej základne, nemá žiaden súvis s uvedeným požiarom," uviedol pre SRo hovorca ministerstva obrany Vladimír Gemela.

O vojenských lesoch na Záhorí sa hovorilo aj vlani, keď sa armáda pokúsila časť územia oplotiť. Obyvatelia okolitých obcí proti ohrade protestovali a tvrdili, že bude mať negatívny vplyv na prírodu. Ochranári však oplotenie nepovažovali za významnú hrozbu pre zvieratá. Výnimkou boli práve požiare. Pred plameňmi by totiž zvieratá z ohrady nemohli uniknúť.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu