Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Chrípka na Slovensku vrcholí: Brány 144 školských inštitúcií sa zavreli

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay.com)

BRATISLAVA - Pre vysokú chorobnosť prerušili minulý týždeň vyučovanie v 144 školských zariadeniach, a to v 74 materských školách, 66 základných školách a v štyroch stredných školách.

Ako informoval hlavný hygienik Ján Mikas, lekári nahlásili 73 113 akútnych respiračných ochorení a chorobnosť oproti predchádzajúcemu týždňu vzrástla o 24,8 percenta. Najviac chorých bolo v Nitrianskom kraji, najmenej v Banskobystrickom kraji. Najčastejšie postihli respiračné ochorenia deti do päť rokov. Komplikácie zaznamenali v 1 851 prípadoch, medzi najčastejšie komplikácie patrili zápaly prínosových dutín (1 044), zápaly stredného ucha (481) a zápaly pľúc (326)

Lekári v tomto týždni nahlásili aj 10 506 chorých na chrípku a chrípke podobné ochorenia, čo predstavuje 14,4 percenta z celkového počtu hlásených ARO. V porovnaní s predchádzajúcim týždňom chorobnosť stúpla o 57,2 percenta. Najviac chorých bolo v Nitrianskom kraji, najmenej v Košickom kraji. Najviac chorých na chrípku bolo vo vekovej skupine 6 až 14-ročných.

V štvrtom kalendárnom týždni zatvorili 74 materských škôl - 23 v Nitrianskom kraji, 15 v Trnavskom, 13 v Košickom, 10 v Prešovskom, sedem v Žilinskom a po tri v Banskobystrickom a Trenčianskom kraji. Žiaci sa tiež neučili v 66 základných školách (21 v Nitrianskom kraji, 11 v Prešovskom kraji, 10 v Košickom kraji, deväť v Trnavskom kraji, šesť v Trenčianskom a v Banskobystrickom kraji, dve v Žilinskom kraji a jedna v Bratislavskom kraji). Pre vysoký počet chorých prerušili vyučovanie aj v štyroch stredných školách.

Viac o téme: Chrípka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu