Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Hackeri zaútočili na stránku TA3

TA3
TA3

BRATISLAVA - Na stránku televízie TA3 zaútočili hackeri z celého sveta. Na server sa snažili napojiť desaťtisíce užívateľov. Podľa odborníka na počítače je takýto typ útoku ojedinelý.

Ako sa vyjadril Boris Plevza zo spoločnosti Tom Horn Enterprise, a. s., išlo o vysoko sofistikovaný útok, za ktorým vidí distribuovanú celú sieť hackerov. Pri podobných komplexných útokoch je hlavným cieľom, podľa slov Plevzu, spôsobiť čo najväčšie škody.

Prvá masívnejšia vlna útoku na stránku www.ta3.com bola zaznamenaná v sobotu, dňa 11. augusta 2007, v podvečerných hodinách. Vtedy išlo o útok prevažne z ip adries z Európskej Únie, Južnej Ameriky a Ázie. Dnešný útok obsahoval okrem uvedených krajín aj počítače zo Slovenska, Českej republiky a Poľska.

Útoky potvrdil aj šéfwebeditor Martin Panák: „Vzhľadom na to, že nejde o prvý výpadok stránky v priebehu krátkeho časového horizontu, je zrejmé, že ide o hackerský útok. Počas výpadku je nedostupný celý webový redakčný systém ako aj samotná internetová stránka. Nemohli sme teda prinášať návštevníkom informácie, ktoré za štandardných okolností celodenne aktualizujeme.“

Útok sa podarilo eliminovať a web stránka spravodajskej televízie je nateraz plne funkčná. Televízia TA3 v súvislosti s týmto útokom podá trestné oznámenie.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu