Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Čarnogurský nespáchal priestupok, keď stiahol muža z okna

Ján Čarnogurský
Ján Čarnogurský (Zdroj: Nový Čas)

BRATISLAVA - Bývalý premiér a minister Ján Čarnogurský nespáchal priestupok, keď v Bratislave minulý rok pri potýčke stiahol muža z okna rodinného domu.

Rozhodol o tom ešte na jar bratislavský obvodný úrad. O Čarnogurského konflikte informovali v týchto dňoch slovenské médiá. Bývalý politik sa podľa televízie Markíza bránil, že sa snažil chrániť záujmy rodiny, ktorú obrali o dom úžerníci.

Exminister a známy advokát podľa televízie zakročil v bratislavskej časti Čunovo proti novému nájomníkovi domu, keď sa ten snažil odmontovať okná. Mužovi, ktorý stál na parapetnej doske, bývalý politik podľa televízie podtrhol nohy. Muž následne skončil v nemocnici a bol niekoľko mesiacov práceneschopný.

Čarnogurský právne zastupoval rodinu, ktorej dom predtým patril. Neskôr ho však získala súkromná firma ako náhradu za nesplatenú pôžičku 640.000 korún.

"Postupoval v zmysle Občianskeho zákonníka. Odvracal nebezpečenstvo priamo hroziace záujmu chráneného zákonom," zdôvodnil rozhodnutie úradu vedúci priestupkového oddelenia Milan Benca. Rozhodnutie podľa neho padlo ešte v marci tohto roku. Prípad predtým vyšetrovala polícia, ktorá ho posunula práve obvodnému úradu.

Spoločnosť, ktorá získala od rodiny dom, obvinenia z úžerníctva odmietla. Podľa televízie tvrdila, že mala dosť času dlhy zaplatiť a v dome rok bývala bez toho, že by zaplatila čokoľvek.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu