Pondelok3. jún 2024, meniny má Karolína, Kevin, zajtra Lenka

Nájdené telo nepatrí policajtovi, súvisí však s prípadom

Aktualizované

BRATISLAVA - Telo muža, ktorého dnes ráno našla polícia, nepatrí desať rokov nezvestnému bývalému policajtovi. Pre agentúru SITA to uviedla žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová.

"Ide o inú osobu, no nevylučujeme, že prípad rovnako súvisí s takzvanou kauzou bielych koní," povedala. Kostrové pozostatky našla polícia pri rozsiahlej dvojdňovej akcii v Martine. Ležali zakopané v hĺbke 1,10 metra.

Piatková a dnešná pátracia akcia nadväzovala na výkopové práce z konca júla tohto roku, kedy sa polícia dozvedela o okolnostiach vraždy bývalého kolegu. Vyšetrovateľ už obvinil z vraždy 40-ročného muža z Ochodnice, druhý muž, 37-ročný Žilinčan čelí okrem vraždy aj obvineniu z nedovoleného ozbrojovania.

Nepohodlného svedka sa dvojica zbavila v presne nezistenom čase v rokoch 1998 alebo 1999. Podľa Balogovej expolicajta priviedli do rodinného domu v obci Divinka, v pivnici ho spútali, následne ho mladší z dvojice zastrelil z nelegálne držanej zbrane. Obvineným hrozí trest na dvanásť až pätnásť rokov, prípadne výnimočný trest.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu