Nedeľa9. jún 2024, meniny má Stanislava, zajtra Margaréta, Gréta

Český turista zostal v hoteloch dlžný viac ako 30-tisíc korún

NITRA - Dlžoby za viac ako 30.000 korún nechal po sebe 38-ročný muž z Česka, ktorý bol takmer dva týždne ubytovaný v dvoch luxusných nitrianskych hoteloch.

Hoteliéri podali na nesolventného hosťa trestné oznámenie, ten sa však na dnešný výsluch na políciu nedostavil. Mužovi hrozia za podvod dva roky väzenia, informovala policajná hovorkyňa Renata Čuháková.

"Český občan sa zatiaľ zdržiava na Slovensku a polícii sa s ním už podarilo skontaktovať," povedala Čuháková. Muž sa podľa nej ubytoval koncom júla v jednom z nitrianskych hotelov a plánovaný trojdňový pobyt si predĺžil o ďalších osem dní. Z hotela ušiel a nechal neuhradený účet za 28.000 korún, dodala hovorkyňa. Ďalších 2500 korún zostal muž podľa nej dlžný aj v ďalšom hoteli, kde sa následne presťahoval. Tam však personál žiadal po prvej noci o vyplatenie služieb dopredu. Hosť sa priznal, že na zaplatenie nemá peniaze.

Podľa Čuhákovej je takýto podvod na hoteliéroch ojedinelý. "Stávajú sa občas drobnejšie prípady, nie však v takomto rozsahu," povedala. V posledných troch rokoch nitrianska polícia takýto prípad neriešila.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu