Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Kradnú počas opravy defektu!

Zlodejov lákajú veľké parkoviská, kde si vyberajú svoje obete. Zobraziť galériu (2)
Zlodejov lákajú veľké parkoviská, kde si vyberajú svoje obete.

KOŠICE - Defekt pneumatiky môže vyjsť poriadne draho!

V Košiciach sa objavili prípady, keď majiteľ našiel svoje auto s prepichnutým kolesom a kým vymieňal pneumatiku, z vozidla mu ukradli všetky cennosti. Polícia upozorňuje vodičov, aby boli pozorní a auto si počas opravy defektu zamkli.

O peniaze a doklady prišiel aj Košičan Norbert. „Stalo sa to ešte 26. júla pred košickým hypermarketom. Mal som defekt a jeden pán mi ponúkol pomoc. Pokiaľ sme vymieňali koleso, z auta mi zmizla taška,“ uviedol Norbert, ktorý si jedného z mužov zapamätal. O týždeň ho zbadal v inom obchodnom centre a sledoval ho: „Vybrali si volkswagen, ktorého majiteľ išiel do banky. Okamžite som zavolal policajtov,“ dodal Norbert.

Zlodeji obišli naprázdno a radšej zmizli. K podobnej krádeži došlo aj 31. júla za štadiónom Lokomotívy. „Pri výmene pneumatiky Jaroslavovi K. ukradli z auta koženú kapsičku, v ktorej mal hotovosť 32-tisíc Sk. Prišiel tiež o osobné doklady a mobilný telefón,“ uviedla košická krajská policajná hovorkyňa Jana Demjanovičová.

Obchodné centrá strážia súkromné služby, ktoré dohliadajú aj nad bezpečnosťou na parkoviskách. Obchodné centrum Cassovia má dokonca nainštalované aj dve bezpečnostné kamery, ktoré sledujú dianie na parkovisku. „Chcela by som vyzvať zákazníkov, aby v prípade podozrenia spolupracovali s bezpečnostnou službou,“ uviedla riaditeľka centra Silvia Liptáková.

AKO KRÁDEŽ PREBIEHA

Zlodeji si vyberú vozidlo a prepichnú mu pneumatiku - pravé zadné koleso. Na pomoc vodičovi príde spolupáchateľ, ktorý mu asistuje pri výmene kolesa. Páchateľ zatiaľ vykráda auto.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu