Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Nečakaná predpoveď! Na Slovensku sa poriadne oteplí, pripravte sa až na 15 stupňov

Ilustračné foto Zobraziť galériu (6)
Ilustračné foto (Zdroj: predpovede.topky.sk, FB/SHMÚ)

BRATISLAVA - Počas nasledujúcich dní sa môžeme tešiť na viac slniečka. Kruté mrazy sa postupne stiahnu a denné teploty sa vyšplhajú až na rekordných 15 stupňov Celzia. Snežiť bude len v horských oblastiach. Mrznúť bude iba v noci.

SOBOTA

Piatková noc bude oblačná až zamračená, na mnohých miestach dážď so snehom alebo dážď, v polohách spočiatku od cca 700, od západu postupne už aj od 300 m sneženie. Najnižšia teplota +2 až -3 stupne Celzia. Bude fúkať slabý, na juhozápade a nadránom už aj na juhovýchode, chladný severozápadný až severný vietor rýchlosťou 5 až 20 kilometrov za hodinu.

počasie
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: predpovede.topky.sk, FB/SHMÚ)

Prvý víkendový deň bude oblačné až zamračené počasie. Vo východnej polovici Slovenska sa na mnohých miestach vyskytne dážď so snehom. Snežiť bude najmä v polohách do cca 300 metrov. V západnej polovici Slovenska budú zrážky len ojedinele a v priebehu dňa sa dočkáme zmenšenej oblačnosti. Denná teplota sa bude pohybovať od -1 po +4 stupne Celzia. Na severe krajiny bude najchladnejšie. Teplota na horách vo výške 1500 metrov dosiahne okolo -7 stupňov Celzia. Fúkať bude prevažne severný vietor rýchlosťou 20 kilometrov za hodinu. Na juhozápade a juhovýchode Slovenska dosiahne rýchlosť 15 až 30 kilometrov za hodinu a v nárazoch až 50 kilometrov za hodinu. Pri miernom vetre sa v horských oblastiach ojedinele budú tvoriť snehové jazyky.

NEDEĽA

Bude prevažne polooblačno a ojedinele sa vyskytnú aj snehové prehánky. Noc na strednom a východnom Slovensku pokryje veľká oblačnosť a miestami bude aj snežiť. Ráno a dopoludnia sa bude ojedinele tvoriť hmla. Nočná teplota sa bude pohybovať v rozmedzí -1 až -6 stupňov Celzia a na strednom Slovensku a Spiši bude -6 až -11 stupňov Celzia. V nedeľu bude chladnejšie, denná teplota sa bude pohybovať od -3 do 2 stupňov Celzia a na juhozápade bude okolo 4 stupňov Celzia. Fúkať bude prevažne severozápadný vietor rýchlosťou 10 až 30 kilometrov za hodinu. Popoludní na hrebeňoch hôr hrozí prudký nárazový vietor a víchrica.

počasie
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: predpovede.topky.sk, FB/SHMÚ)

PONDELOK

Prvý pracovný deň bude oblačné až zamračené počasie. V noci bude zmenšená oblačnosť. Na väčšine územia sa vyskytne sneženie, ktoré sa bude premieňať na dážď. Na juhozápade krajiny v nižších a neskôr aj v stredných polohách bude veterno. Nočná teplota dosiahne -2 až -7 stupňov Celzia a na západe Slovenska bude teplota dosahovať 4 až -1 stupňov Celzia. Cez deň sa teplota vyšplhá na 3 až 8 stupňov Celzia. Na juhu stredného Slovenska a na západe bude príjemných 9 až 14 stupňov Celzia. Fúkať bude prevažne teplý južný vietor rýchlosťou 20 až 40 kilometrov za hodinu. Búrlivý vietor a silná víchrica potrápi hrebene hôr.

počasie
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: predpovede.topky.sk, FB/SHMÚ)

UTOROK

V priebehu utorka sa oteplí. Bude oblačno a miestami zamračené. Na východe krajiny bude polooblačno. Ojedinele sa vyskytne dážď alebo mrholenie. Nočná teplota sa bude pohybovať od 6 do 1 stupňa Celzia a na západe krajiny bude noc najteplejšia, bude 11 až 6 stupňov Celzia. Denná teplota poskočí na 8 až 13 stupňov Celzia a na juhu Slovenska sa oteplí až na 15 stupňov Celzia.

počasie
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: predpovede.topky.sk, FB/SHMÚ)

STREDA

Stred týždňa prinesie mierne ochladenie. Bude oblačno až zamračené a od západu na mnohých miestach sa vyskytne dážď alebo prehánky. Vo vysokých a postupne aj v stredných polohách hrozia snehové zrážky. Nočná teplota sa bude pohybovať od 5 do 0 stupňov Celzia. Denná teplota bude plusová, a to od 2 až do 7 stupňov Celzia.

počasie
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: predpovede.topky.sk, FB/SHMÚ)

ŠTVRTOK  

V druhej polovici týždňa bude polojasno až oblačno, v nižších polohách lokálne hmla alebo nízka oblačnosť. Ojedinele sa vyskytnú slabé zrážky, vo vysokých polohách aj snehové. Nočná teplota sa bude pohybovať od 1 až do -5 stupňov Celzia. Najvyššia denná teplota od 2 až do 8 stupňov Celzia. 

počasie
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: predpovede.topky.sk, FB/SHMÚ)

Viac o téme: Predpoveď počasia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu