Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Keď to východniari uvideli, prepadli sa od hanby: FOTO Namiesto stromčeka im na námestí stojí gýč

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR AP, FB/Humenné)

HUMENNÉ – Jedlička, borovica či smrek? Vianočný stromček je tradičným symbolom Vianoc. Avšak tento stromček je iný a dokonca dostal aj zvláštne ocenenie. Bol vyhlásený za najotrasnejší vianočný stromček v histórii Slovenska.

Východoslovenské mesto Humenné sa každoročne pýšilo svojím živým vianočným stromčekom na rozľahlom námestí pred Domom kultúry. Tento rok mesto stavilo na umelý, a to nie hocijaký. Jeho výška dosahuje 10 metrov a jeho najspodnejšia časť má až 5 metrov. 

Názory Humenčanov na ich vianočný stromček sú rôzne. Jedni tvrdia, že je to obyčajný prezdobený gýč a opacha, druhí tvrdia, že je to ekologickejšie a na stromček sa nevedia vynadívať.

„Vyzerá to ako čiapka na zimu s bambuľou,“ komentovala na sociálnej sieti Daniela. Stromček s pohoršením komentoval aj Jozef. „Neviem, čo je na tom nádherné, je to jeden hnusný umelý gýč,“ napísal Jozef.

Mesto Humenné sa snaží na sťažnosti svojich občanov reagovať rozumným vysvetlením. „Dôvod bol environmentálny a bezpečnostný, keďže umelý stromček je viac odolný voči nepredvídateľným vrtochom počasia,“ napísalo mesto na svojej oficiálnej stránke.

„Aj napriek tomu sa nám prihlásil občan z okresu Humenné, že chce darovať živý stromček zo svojej záhrady. Jeho ponuku sme akceptovali. Občania sa tak môžu počas zimnej prechádzky potešiť dvakrát a veríme, že každý si príde na svoje,“ dodalo mesto Humenné.

Pravý vianočný stromček zo skutočného ihličia Humenčania rozsvietia pri Centre voľného času, a to po Mikulášovi.

„Ďalší vianočný stromček bude stáť na Južnom námestí, konkrétne na námestí Rodiny pri Centre voľného času,“ informovalo mesto Humenné. Technický riaditeľ služieb mesta Humenné Milan Kuruc informoval, že pôjde o stromček, ktorý tam už stojí celé roky. 

Viac o téme: Vianočný stromček Humenné
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu