Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Pripravte sa, snežiť bude celú noc: Výstraha, môže napadnúť až do 40 centimetrov

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: foto: tip citatela)

BRATISLAVA - Cez západnú polovicu Slovenska už postupuje smerom na severovýchod pásmo trvalejšieho sneženia. Miestami pritom sneží už aj v nížinách, ale v Podunajskej nížine a na Záhorí sú miesta, kde prechodne ešte prší alebo padá dážď so snehom. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na sociálnej sieti.

V nížinách, kde trvalo a výdatnejšie sneží, už teplota klesla miestami až na nula stupňov Celzia a sneh sa už začína udržiavať aj na zemi. "Za posledné dve hodiny pritom spadlo do 18.20 h zväčša od jedného do troch milimetrov zrážok, ojedinele až do štyroch milimetrov. Zrážky budú pokračovať aj v najbližších hodinách," priblížil SHMÚ.

V lokalitách, kde momentálne ešte prší alebo padá dážď so snehom, by sa mali zrážky zmeniť tiež na sneženie. V priebehu noci by sa mala na celom západnom a strednom Slovensku aj v polohách pod 250 metrov nad morom vytvoriť súvislá snehová pokrývka. Vo Východoslovenskej nížine meteorológovia počas tejto noci neočakávajú vytvorenie snehovej pokrývky.

SHMÚ vydal výstrahu takmer pre celé Slovensko pred snežením, ktorá potrvá do štvrtka (30.11.) do 16.00 h. Podľa meteorológov by malo napadnúť od päť do 40 centimetrov snehu. Najviac snehových zrážok očakávajú v Banskobystrickom a Nitrianskom kraji.

Viac o téme: PočasieSneženieSHMÚ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu