Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

FOTO Vypil si a sadol za volant: Mladý vodič (22) mal šťastie v nešťastí

Zdemolovaný predok Wolkswagenu
Zdemolovaný predok Wolkswagenu (Zdroj: KR PZ Žilina)

CHLEBNICE – Polícia zadržala vodičský preukaz 22-ročnému vodičovi Volkswagena Transporter, ktorý v pondelok (20.11.) v nočných hodinách spôsobil dopravnú nehodu na ceste tretej triedy v obci Chlebnice, okres Dolný Kubín, v smere na Dlhú nad Oravou.

„Z doposiaľ nezistených príčin prešiel s vozidlom do protismeru mimo vozovky, kde narazil do oplotenia rodinného domu a stĺpa elektrického vedenia,“ uviedol v utorok hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Radko Moravčík.

Muž sa po dopravnej nehode podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 2,13 promile alkoholu vo vydychovanom vzduchu. Ako doplnil policajný hovorca, pri nehode utrpeli vodič aj jeho 28-ročná spolujazdkyňa ľahké zranenia. „Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania vo veci prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky,“ spresnil Moravčík.

FOTO Vypil si a
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: KR PZ Žilina)

Polícia zároveň apeluje na vodičov, aby jazdou pod vplyvom alkoholu neohrozovali svoj život a životy ostatných účastníkov cestnej premávky. "Nielen z dôvodu, že ide o priestupok alebo trestný čin, ale najmä preto, že následky dopravných nehôd bývajú v mnohých prípadoch tragické a alkohol za volant nepatrí," uzavrel hovorca.

Viac o téme: AlkoholNehoda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu