Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Viaceré územia Slovenska pokryl sneh: V Oravskej Lesnej pribudlo za jediný deň až 20 cm

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

ORAVSKÁ LESNÁ - Najviac zrážok, ktoré v závere uplynulého týždňa priniesol na územie Slovenska chladný morský vzduch zo severozápadu, zaznamenali na severe, ale aj západe krajiny. Naopak, najnižšie úhrny namerali meteorológovia na juhu Nitrianskeho kraja a juhu stredného a východného Slovenska. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na sociálnej sieti.

Zrážky sa vyskytli vo forme dažďa i snehu, pričom sneh padal i v nižších polohách. "Najvyšší 24-hodinový prírastok snehovej pokrývky sme zaznamenali v Oravskej Lesnej, kde do pondelkového rána spadlo 20 cm nového snehu," uvádzajú meteorológovia s tým, že snehom sú pokryté aj iné, nielen severné oblasti Slovenska.

SHMÚ zároveň upozorňuje na prechod teplého frontu cez strednú Európu ďalej na východ, čo spôsobí zmenu počasia i na Slovensku. "V priebehu utorka (21.11.) očakávame od západu výrazné otepľovanie. Zrážky, ktoré budú spočiatku na viacerých miestach vo forme snehu, sa postupne v západnej polovici územia zmenia na dážď," avizujú meteorológovia. Snehové zrážky sa vyskytnú na severe, v menšej miere i na východe krajiny.

Viac o téme: SnehOravská Lesná
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu