Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Pijeme ako dúhy, liečiť sa chce ročne 2 000 ľudí

BRATISLAVA - Na Slovensku pribúda závislých od alkoholu! Pije sa na rodinných oslavách aj na hudobných festivaloch. Čoraz častejšie poháriky s alkoholom dvíhajú aj mladiství. Každý rok prichádza do Centra pre liečbu drogovo závislých približne až 2 000 ľudí s jediným cieľom - liečiť sa.

Pracovníci centra nedávno testovali návštevníkov trenčianskeho hudobného festivalu Pohoda. Až dve tretiny mladých ľudí mali v krvi alkohol! Najvyššie promile dosiahlo hodnotu 2,9. Ľudia využívali túto službu najmä pred odchodom z festivalu, kým sadli za volant. „K väčšine tragických havárií na cestách dochádza počas víkendov, keď sa ľudia vracajú z osláv a rôznych akcií a opití šoférujú,“ povedal riaditeľ Centra pre liečbu drogovo závislých Ľubomír Okruhlica.

Alarmujúce je, že čoraz viac mladistvých hľadá odreagovanie sa v alkohole. Populárne je najmä občasné opitie sa. „Pred dvoma rokmi doviezli na Kramáre priemerne štyroch mladistvých otrávených alkoholom za mesiac. Teraz je to približne osem prípadov týždenne,“ povedala Silvia Slezáková z Centra pre liečbu drogovo závislých. Konzumácia tvrdých drog má u nás klesajúcu úroveň.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu