Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Exriaditeľovi úradu práce hrozí za úplatkárstvo 8 rokov

Obžalovaný Eduard Stahovec
Obžalovaný Eduard Stahovec (Zdroj: ČTK)

BANSKÁ BYSTRICA - Až osem rokov väzenia hrozia bývalému riaditeľovi úradu práce v Prešove Eduardovi Stahovcovi, ktorý čelí obžalobe z korupcie.

Proti nemu dnes pred Špeciálnym súdom v Banskej Bystrici svedčila jeho bývalá podriadená Ľudmila Sabolová, ktorá mu v septembri v roku 2005 vraj odovzdala úplatok za udržanie úradníckeho miesta. Stahovec vinu odmieta a považuje proces za pokus o diskreditáciu od problémovej zamestnankyne. Peniaze údajne prijal ako pôžičku.

"Sú to všetko výmysly," reagoval Stahovec pre ČTK na obžalobu. Korunná svedkyňa podľa neho pred súdom odpovedala iba na vopred naučené otázky a nevedela určiť ani presnú sumu, ktorú mu v obálke dala.

Bývalý riaditeľ si mal vypýtať od svojich podriadených 30.000 korún za zachovanie dvoch pracovných miest. Peniaze mali zamestnanci získať z mimoriadnych odmien, ktoré im riaditeľ sľúbil prideliť. K ich vyplateniu však nedošlo. Podľa svedkyne bola takáto prax na úrade bežná. "Viem, že asi 12 ľudí mu (Stahovcovi) muselo vracať odmeny," povedala Sabolová.

Obžalovaný údajne svojim dvom zamestnankyniam vo februári 2005 oznámil, že sa na úrade práce pripravuje zmena organizačnej štruktúry, podľa ktorej mali zaniknúť aj ich miesta vedúcich úsekov. Stahovec im sľúbil, že sa za určitý obnos pokúsi miesta udržať. Úplatok však prevzal od Sabolovej až v septembri po tom, čo mu ho sama v úlohe policajnej agentky ponúkla. Pojednávanie pred súdom má pokračovať až do stredy.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu