Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Rodina z cintorína našla domov!

Súrodenci sa stretli po sedemnástich rokoch vďaka Novému Času* Zobraziť galériu (2)
Súrodenci sa stretli po sedemnástich rokoch vďaka Novému Času*

ŽIAR NAD HRONOM - Slzy, objatia a spomienky. Tak vyzeralo veľké rodinné stretnutie, ktoré sa uskutočnilo po sedemnástich rokoch! Po tom, ako si súrodenci Dušana Stupára (37) v Novom Čase prečítali, že ich brat žije s rodinou na cintoríne, rozhodli sa ho navštíviť a pomôcť mu. Súrodenci sa nevideli od okamihu, keď opustili brány detského domova.

„Po svojom bratovi som dlho pátrala, nepodarilo sa mi ho však nájsť,“ spomína Iveta Koplíková (35). Všetci šiesti súrodenci sa ešte ako malé deti ocitli v dojčenskom ústave a neskôr v detskom domove. Po dovŕšení dospelosti sa ich cesty rozišli. Všetko zmenil článok v Novom Čase, kde sme písali o Dušanovi Stupárovi (37). Ten už niekoľko mesiacov žije s rodinou na cintoríne, pretože nemá kde bývať.

Pomôžeme mu,“ zhodli sa Dušanovi súrodenci Peter (34) a Iveta (35). Pri stretnutí po dlhých rokoch padali slzy, nechýbali objatia a šťastné úsmevy. Súrodenci si prezerali fotografie a spomínali. Na rodičov majú zlé spomienky, rovnako je to aj pri pomyslení na detský domov. „Keď sme odchádzali z domova, nemali sme nič, nechceli nám dať ani len spoločné fotografie,“ trpko konštatujú traja Stupárovci.

Ich cesty sa po dovŕšení plnoletosti rozišli. Spojil ich až Nový Čas. Medializácia pomohla aj Dušanovej rodine. „Ozval sa nám podnikateľ z Novej Bane, že nám ponúkne ubytovanie a dá aj prácu,“ hovorí Dušan Stupár. Do augusta však zostanú bývať v stane za cintorínskym plotom. „Dušanovi som ponúkala pomoc, našli by sme mu aj bývanie, nechce nás však zaťažovať. Vraj si to už teraz vyrieši sám. Kedykoľvek však bude potrebovať pomoc, sme mu naporúdzi,“ dodáva Iveta.

*foto
Rodina Stupárovcov, horný rad zľava: Marcela Kalocsayová (35), Peter Stupár (34), Dušanova sestra Iveta (35) a Dušan Stupár (37). Dolný rad zľava: Ivetin syn Paľko (14), dcéra Marcelka (15), Dušanove deti Duško (11) a Veronika (16).
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu