Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

August by nás nemal zaskočiť chladom ako vlani

BRATISLAVA - Druhý prázdninový mesiac - august by nemal ľudí zaskočiť chladným počasím ako vlani.

ČTK to povedal Pavol Faško zo Slovenského hydrometeorologického ústavu. Hoci sa už pravdepodobne nezopakujú horúčavy z minulého týždňa, teploty nad 30 stupňov Celzia by nemali byť výnimočné. Vlani naopak predovšetkým v prvej polovici augusta panovalo chladné a daždivé počasie.

"Teplý charakter počasia by sa mal udržať naďalej a aj v dňoch, keď sa počasie zhorší, nemalo by ho sprevádzať výraznejšie ochladenie," predpovedal Faško. August by sa podľa neho mal podobať júlu, čiže slnečné dni by sa mali striedať so zamračenými.

Vlani sa naopak prázdninové mesiace výrazne líšili, dodal Faško. Zatiaľ čo v júli podľa neho takmer nepršalo a bolo nezvykle ustálené počasie, väčšinu augusta dažde a chlad ľudí k vode takmer nepustili. Prívlastok horúci si vyslúžil len jeden víkend približne v polovici mesiaca.

Na predpovede jesenného počasia je podľa Faška priskoro. Skúsenosti z posledných rokov však podľa neho hovoria, že taký teplý september a október, aké prišli po upršanom auguste vlani, očakávať zrejme nemožno.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu