Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Karin, obvinená z vraždy otca, skončila vo väzbe

Karin Z. (34) odviedli zo psychiatrie v putách.
Karin Z. (34) odviedli zo psychiatrie v putách.

BRATISLAVA - Karin Z. (34), ktorá čelí obvineniu z vraždy otca Jána († 67), včera sudca vypočul priamo v nemocnici na psychiatrii. Po viac ako hodinovom výsluchu rozhodol, že poputuje do väzby. Policajti ženu s putami na rukách previezli do bratislavského Justičného paláca. Dnes ju eskortujú do väzenskej nemocnice v Trenčíne.

Karin vyštudovala špeciálnu pedagogiku, aj keď často menila zamestnávateľa, v školstve pracovala od maturity. Správa o tragédii riaditeľku školy, kde v minulosti pracovala, veľmi zaskočila. „Dobre sme spolu vychádzali,“ povedala. „Bola aktívna a žiaci ju mali veľmi radi. Po dlhšej práceneschopnosti odišla do zariadenia, kde mohla pracovať s menšími deťmi,“ spomenula a dodala: „Často sa stávalo, že sa vypýtala z práce o pár minút skôr, aby mohla byť čím skôr u chorého otca.“ Ľudia, ktorí rodinu poznali zo sídliska z videnia, deň po tragédii vraveli, že Karin sa o otca aj spolu s mamou pekne starali.

Tragédia sa stala minulý týždeň vo štvrtok večer v rodičovskom byte. Smrť inžiniera v dôchodku, ktorý bol vážne chorý a zle videl, spôsobili viaceré bodnorezné rany. Karin skončila na psychiatrii a polícia ju obvinila z vraždy. „Sudca sa stotožnil s návrhom prokurátora, ktorý žiadal pre obvinenú väzbu z obavy, že by mohla pokračovať v trestnej činnosti,“ uviedol Pavol Adamčiak, hovorca bratislavského súdu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu