Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Kňaz prekvapil prednáškou na Dúhovom pochode: FOTO Biskupi s ním spravili krátky proces

Ondrej Prostredník Zobraziť galériu (2)
Ondrej Prostredník (Zdroj: Facebook)

BRATISLAVA - Zastal sa homosexuálov a prišiel tvrdý trest. Evanjelický kňaz vystúpil s prejavom na Dúhovom pochode, kde podporil ich práva. Jeho nadriadeným sa to ale nepáčilo a rozhodli sa proti nemu konať.

Ondej Prostredník je teológ a publicista. V auguste vystúpil na Dúhovom pochode. A potom prišiel trest od svojich biskupov. "Priatelia, chcem Vás informovať, že dňa 30. 8. 2017 rozhodol zbor biskupov o odňatí mojej kanonickej misie pre vyučovanie na Evanjelickej bohosloveckej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave," napísal Prostredník na svojom Facebooku. K tomu priložil aj list biskupov. Tí mu odňali kanonickú misiu na Evanjelickej bohosloveckej fakulty Univerzity Komenského.

Kňaz prekvapil prednáškou na
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook)

Biskupi sa od jeho stanoviska na Dúhovom pochode dištancovali. "Názory brata Prostredníka nie sú názormi Evanjelickej cirkvi na Slovensku, Ondrej Prostredník nezastupuje ani formálne ani neformálne Evanjelickú cirkev a.v. na Slovensku. Ondrej Prostredník zneužíva postavenie docenta na Evanjelickej bohosloveckej fakulty a akademickú slobodu vedeckého bádania, na bezprecedentné ovplyvňovanie názorov najmä mladých veriacich a študentov teológie na postupné plazivé implementovanie názorov," uvádzajú v liste.

Status Prostredníka k dúhovému Prideu

Evanjelickí biskupi sa zrejme boja, že Prostredník ohrozí ich učenie. Kňaz patrík liberálnym teológom. Trest prišiel už po pár dňoch z čoho je evidentné, že biskupom leží poriadne v žalúdku.

Viac o téme: LGBTOndrej Prostredník
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu