Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Festival Pohoda: V nemocnici skončilo takmer 20 ľudí

Pohoda 2007 Zobraziť galériu (7)
Pohoda 2007 (Zdroj: Nový Čas)

TRENČÍN - Na 11. ročníku festivalu Pohoda na trenčianskom letisku podľa organizátorov padol rekord v návštevnosti, v piatok prišlo viac ako 25-tisíc ľudí.

Okre toho padol aj rekord v počte stanov, litrov spotrebovanej vody a taktiež teplotný rekord. Zo šesťdesiatich podujatí piatkového programu sa neuskutočnili len dve, obe zo zdravotných dôvodov. Nevystúpilo Štúdio L+S s hrou Kumšt a ani brazílske CSS. Inak program beží podľa plánu.

Do trenčianskej nemocnice do dnešného rána doviezli takmer 20 návštevníkov festivalu. Ako agentúru SITA informoval riaditeľ nemocnice Martin Chren, do nemocnice doviezli ľudí s kolapsami spôsobenými extrémnymi horúčavami a dehydratáciou a rôznymi ľahkými poraneniami. Ani jeden prípad si nevyžiadal hospitalizáciu. Vzhľadom na veľkosť festivalu Chren považuje jeho priebeh za pokojný. Aj podľa trenčianskej krajskej policajnej hovorkyne Kataríny Hlaváčovej je Pohoda pokojná, policajti zadržali jedného vodiča pod vplyvom alkoholu a odhalili jednu krádež.

Záchranári na letisku majú aj napriek horúčavám a veľkosti festivalu málo roboty. Ošetrovali len jediného muža, ktorý to prehnal s alkoholom. Ako uviedol šéf záchranárov Tomáš Mydlo, v noci mu infúziou rozriedili alkohol v krvi. Okrem toho od štvrtka ošetrovali 15 kolapsov, drobné rany na nohách spôsobene neustálou chôdzou po rozľahlom areáli a v noci zasahovali pri strkanici v stanovom mestečku. Jednému mužovi sa spustila z nosa krv. Mydlo hovorí, že oproti minulým rokom je Pohoda úplne pokojná. Ľudia dodržujú pokyny, aby predišli kolapsu, opilci sú na trenčianskom festivale v menšine.

Mydlo je konateľom súkromnej záchranky, ktorá sa na podobné festivaly a rôzne akcie zameriava. Pre veľkosť Pohodu porovnal s Hodokvasom. "Je tu neúmerne viac ľudí a oveľa menej zranených. Festival si zakladá na bezpečnosti. Pohoda je ďalej, než iné festivaly," uviedol. Podľa jeho slov sa až zdá, že počet záchranárov je predimenzovaný. Mydlo uviedol, že sú rozmiestnení tak, aby sa ku každému pacientovi dokázali dostať do dvoch minút. Pod ním pracuje 38 záchranárov, na letisku je aj trenčianska záchranka. Mydlo očakáva, že ľudia budú dnes viac unavení a háklivejší na kolaps.

Exkluzívne: David Koller, Dan Bárta a Tatabojs - online rozhovory z Pohody! >>
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu