Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Intendant STV Pavel Bob odchádza

BRATISLAVA - Po vzájomnej dohode s generálnym riaditeľom Slovenskej televízie (STV) Radimom Hrehom odchádza k 31. júlu z pozície intendanta Jednotky STV Pavel Bob, uvádza sa to v komuniké k zmenám v manažmente STV, o ktorom agentúru SITA informovala hovorkyňa verejnoprávne televízie Želmíra Habánová.

Vedenie STV rozhodlo, že zodpovednosť a právomoci intendanta Jednotky STV dočasne preberie od 1. augusta výkonná riaditeľka STV Mária Sedláková, dodáva sa v komuniké.

Na stredajšom rokovaní Rady STV programová riaditeľka STV Mária Sedláková informovala radu o tom, že po svojom nástupe do funkcie šéfky programu objavila chyby v príprave jesennej programovej štruktúry, ktoré ohrozujú vysielanie STV. Ako konštatovala, podklady od intendantov Jednotky a Dvojky STV odhalili najmä v prípade Jednotky "veľmi závažné chyby", pod ktoré sa nechcela podpísať. "Tie chyby považujem za natoľko rozmerné, že si myslím, že ohrozujú priamo vysielanie Slovenskej televízie," konštatovala.

V programovej štruktúre sú podľa Sedlákovej viaceré diery. Napríklad v prime time boli navrhnuté štruktúrne okná bez podkladov, tiež návrhy programov bez uzatvorených zmlúv alebo návrhy magazínov, ktoré sú pre STV finančne nevýhodné, lebo ich vie získať lacnejšie alebo zadarmo. Túto jesennú štruktúru mal konzultovať a neskôr ju predstaviť Roman Lipták, upozornila. Šéfka programu STV však ubezpečila, že STV na jeseň prinesie aj nové projekty. "Ja by som si nedovolila nepriniesť niečo nové," uviedla Sedláková, ktorá rokuje s externými dodávateľmi, ale má aj námety na vlastnú výrobu. Už na september má prisľúbené tri projekty.

Pavel Bob pôsobil v STV od 21. marca ako intendant Jednotky. Predtým bol šéfproducentom produkčnej spoločnosti Maya a dlhoročným pracovníkom STV.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu