Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Boli sme v Orient Expresse!

Orient Express sa zastavil v Bratislave. Zobraziť galériu (9)
Orient Express sa zastavil v Bratislave. (Zdroj: Bleskovky.sk)

BRATISLAVA - Luxusný vlak Orient Express prekročil rakúsko-slovenské hranice. Jeho príchod na železničnú stanicu Bratislava - Petržalka očakávali desiatky ľudí, niektorí mimoriadnu zmenu cestovného poriadku zaregistrovali až vo vestibule.

Aj taký slávny vlak meškal zhruba 15 minút. V hlavnom meste sa zdržal asi pol hodinu, za ktorú stihli mechanici vymeniť rakuský rušeň za slovenský. Vzápätí prebehla colná kontrola. Šéfkuchára Orient Expressu sme zastihli vo dverách vlaku a zapózoval aj s jedálnym lístkom.

Svetoznámy vlak, zložený zo šesťnástich vozňov, prejde takmer celým územím Slovenska. Zvedavci ho môžu zastihnúť na trase Bratislava-Petržalka – Palárikovo – Šurany – Levice – Zvolen – Banská Bystrica – Martin – Poprad Tatry – Prešov – Plaveč, odkiaľ smeruje do Poľska. "Orientálnym" vlakom sa povezú prominentní hostia, ktorí nechceli byť medializovaní a prísne si strážia svoju identitu. V Banskej Bystrici sa pri tejto príležitosti chystá trojhodinový zábavný program.

Orient Express inšpiroval aj vynikajúcu spisovateľku Agathu Christie v roku 1934 na napísanie románu Vražda v Orient Expresse. Prvým filmom, ktorý sa odohráva vo vlaku, je Hitchcockov film A Lady Vanishes z roku 1938. Neskoršími filmovými cestujúcimi boli okrem iných aj Sherlock Holmes a James Bond, slávny agent 007.

Nám sa podarilo dostať do vlaku a nakrútili sme zábery aj z honosnej jedálne Orient Expressu!

Orient Express v Bratislave
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu