Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Hurbanovo zasiahlo tropické teplo: Desaťročia platný rekord v ohrození!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

HURBANOVO - Meteorológovia zaznamenali počas tohtoročného júna v Hurbanove až deväť tropických dní za sebou, a to od 20. do 28. júna. Celkovo bolo v júni v Hurbanove až 13 tropických dní. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na sociálnej sieti.

"Za najvyšším počtom tropických dní bez prerušenia (za sebou) v rámci mesiaca jún pre túto stanicu, v oficiálnej histórii pozorovaní od roku 1951, sme tak zaostali iba o jeden deň," uviedli meteorológovia.

Rekord pre Hurbanovo pre mesiac jún za obdobie od roku 1951 bol zaznamenaný v roku 2003, keď na tejto stanici namerali až v desiatich po sebe idúcich dňoch teplotu 30 stupňov Celzia a viac. "Bolo to v dňoch 4. až 13. júna 2003," spresnil SHMÚ.

Meteorológovia považujú za zaujímavé, že dlhšie mimoriadne teplé obdobie bez prerušenia v tohtoročnom júni chýbalo na východe Slovenska. "Napríklad na stanici Košice-letisko sme počas uvedeného mesiaca mali iba tri tropické dni a ani raz sa pritom nestalo, žeby aspoň dva takéto dni boli za sebou," podotkli meteorológovia.

Viac o téme: HorúčavyHurbanovoTeplo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu