Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Čarnogurský odhalil "pravdu" o študentských pochodoch: Slováci ho totátne zničili, čo piješ?

Ján Čarnogurský Zobraziť galériu (4)
Ján Čarnogurský (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Ján Čarnogurský, niekdajší disident a tvár kresťanských demokratov, už nemusí nikoho presviedčať, že jeho názory sú uletené. Ak o tom ešte niekto pochyboval, jeho posledný status k študentským pochodom, ho vyvedie z omylu. Slováci mu to na to odpovedali a servítku pred ústa si rozhodne nedávali.

Čargnogurský ešte v predvečer protikorupčného pochodu organizovaného študentami na Facebooku napísal, že sa na Slovensku chystá druhý Majdan, ktorý bude mať za následok len to zlé. "Ich priebeh nesie všetky znaky majdanovských demonštrácií na Ukrajine a inde vo svete a tie demonštrácie priniesli každej svojej krajine len problémy a pokles," napísal Čarnogurský, bývalý komunistický disident, niekdajší šéf KDH, predseda vlády a minister spravodlivosti.

Čarnogurský odhalil
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

Praktiky tajných služieb

Podľa neho pochodu robia reklamu médiá, ktoré vlastnia cudzinci, mimovládky a zahraničné nadácie. "Sú to všetko metódy, ktoré používajú tajné služby," informuje Čarnogurský a ďalej konečne priznáva dôvod, že "Ficova vláda vadí Američanom, NATO a ďalším na Západe, pretože neprepadá natoľko rusofóbstvu, ako by si to oni a naše nevládne organizácie želali".

Tvrdí tiež, že študenti sú zmanipulovaní a na záver rozvinul úvahu, podľa ktorej by Slovensko nemalo patriť pod vplyv Nemecka, pretože by sme sa museli prispôsobiť nemeckému diktátu vo viacerých otázkach, aj v tej utečeneckej.

Nebyť študentov, sedíš vo väzení

Dlho na seba nenechali čakať komentáre od ľudí na Facebooku. Tí Čarnogurského totálne "zvozili pod čiernu zem". Nechápali totiž, ako môže niekdajší najsilnejší a najznámejší politik, ktorý bojoval proti komunistom, zastávať takéto názory. Najlajkovanejší komentár bol od Martina, ktorý Čarnogurského slovám nemohol uveriť. "Neverím, že to, čo píšete, píšete vážne. P.S. Nikto nenabáda na zmenu demokraticky zvolenej vlády, len člena, nakoľko ak niekto vyhrá voľby, to neznamená, že si môže beztrestne dovoliť kradnúť."

Jozef mu pritakáva a píše, že keby nebolo študentov v roku 1989, možno by doteraz sedel vo väzení. "nebyť nás študentov, ktorí sme v roku 1989 vyšli do ulíc asi by ste ešte sedel vo väzení alebo teraz kopal kanály. Vtedy sme boli hrdinovia a ti dnešní sú zmanipulovaní hlupáci. To dokáže málokto - česť práci!"

Čarnogurský odhalil
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

Boris mu pripomenul, že on tiež demonštroval za slobodu. "Pán Čarnogurský, vysvetlite svoju aktívnu účasť na sviečkovom a neskôr novembrovom Majdane 89! Ved ste to boli Vy a vaši kumpáni, ktorí našu krajinu vyrrhli z ruského milujúceho náručia. Vtedy to kto platil, kto vyklopil z kešene judášsky groš?"

Viera mu narovinu napísala, že už načisto rozum potratil. "Normálne sa začínam báť, či aj mne o pár rokov takto nešibne! Staroba je fakt hrozná vec, hlavne v prípade, keď začne zlyhávať ako prvý mozog," napísala diskutujúca z Čarnogurského profilu.

Čarnogurský odhalil
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

Čarnogurský je známy svojimi nekritickými proruskými postojmi. Brojí proti účasti Slovenska v NATO a zúčastňuje sa akcií, na ktorých vystupujú pomätenci a extrémisti z ľavého aj pravého spektra.

Viac o téme: Ján ČarnogurskýProtikorupčný pochod
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu