Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

VIDEO Lipšica (16) z roku 1989 privádza do varu slovenských nacionalistov: Nepochopili Tisa

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: YouTube)

BRATISLAVA - Na sociálnych sieťach sa začalo šíriť video 16-ročného Daniela Lipšica. Vety mladého gymnazistu z roku 1989 privádzajú do varu slovenských tzv. "vlastencov" a nacionalistov. Čo vlastne povedal?

Na internete, ale najmä na Facebooku v dnešnej dobe sa dá nájsť hocičo. Napríklad aj zneužitie a vytrhnutie názoru na propagandistické účely. O toto sa zrejme pokúšala jedna facebookovská stránka obhajujúca slovanskú vzájomnosť.

VIDEO Lipšica (16) z
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube)

Lipšic na videu hovorí o potlačovaní vlasteneckého pocitu počas komunizmu. Z tohto dôvodu vraj polovica jeho triedy nevedela, kto bol "náš prvý prezident," čím má na mysli zrejme Jozefa Tisa, prezidenta vojnového štátu a bábky v rukách Adolfa Hitlera. Tieto vytrhnuté vety však stačia na to, aby ľudia šírili dôkaz o falošnom vlastenectve známeho slovenského politika.

Šíritelia tohto videa si zrejme vyložili názory mladého Lipšica ako podporu pre ich vlastné nacionalistické ciele, čo je však úplne mimo. Lipšic nikdy neobhajoval napríklad kontroverzného prezidenta Jozefa Tisa počas Slovenského štátu. Ani nikde nie sú dostupné jeho pozitívne názory na štát, ktorý v rokoch 1939 až 1945 slúžil ako nacistický satelit.

Viac o téme: Daniel Lipšic
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu