Utorok28. máj 2024, meniny má Viliam, zajtra Vilma

7.7.2007: Blíži sa svadobné šialenstvo

BRATISLAVA - Blížiaci sa dátum s tromi sedmičkami, ktorý viacerí ľudia považujú za magický, zlákal k uzavretiu manželstva mnohé snúbenecké páry.

Matriky v Bratislave zaznamenali na tento deň v porovnaní s inými dátumami výrazný záujem o sobáše. Deň 7. júl 2007 obsahuje totiž tri "šťastné" čísla. Záruku na šťastné manželstvo však tento dátum nedáva ani podľa numerológov. Z ich hľadiska nie je totiž ničím výnimočný, magický iba vyzerá.

Celkovo päťdesiatdvakrát povedia svoje áno túto sobotu snúbenci v bratislavskej mestskej časti Staré Mesto. Je to vraj o polovicu viac ako v bežné sobášne dni. "Päť párov zosobášime v Zrkadlovej sieni Primaciálneho paláca, jeden sobáš máme v Mirbachovom paláci a štrnásť párov príde do Zičiho paláca. Ostatné sobáše sú cirkevné," informovala ČTK matrikárka Starého Mesta Viera Pavlíková.

Napriek veľkému počtu svadieb v tento deň podľa matrikárky snúbenci ešte aj v stredu môžu požiadať o sobáš na 7.7.2007. "Od desiatej hodiny ráno budeme sobášiť ako na bežiacom pase," dodala s úsmevom Pavlíková.

Štrnásť sobášov majú nahlásených na matrike mestskej časti Karlova Ves, kde sobášia snúbencov aj z mestských častí Devín, Lamač a Dúbravka. "Na tento dátum sa snúbenci hlásili už od septembra minulého roku. Sobášiť teda budeme od 11:00 do 18:00," povedala ČTK matrikárka Viera Pauliniová. Podľa nej je záujem o svadby v takzvané magické dátumy vždy v porovnaní s inými dňami zvýšený. "Väčší počet sobášov sme mali aj 20.2.2002 či 5.5.2005, boli to tiež pekné dátumy," dodala Pauliniová.

Zvýšený záujem o sobáše práve 7. júla je aj v mestskej časti Ružinov. "Veľa sobášov sme museli odrieknuť alebo presmerovať na iné matriky. Pretože v čase od 12:00 do 17:30 hodiny stihneme zosobášiť iba určitý počet párov," povedala Miroslava Galajdová z matričného úradu v Ružinove, kde majú nahlásených 12 sobášov.

Naopak, nízky záujem o sobáše túto sobotu je na novomestskej matrike, čo prekvapilo aj tunajšiu vedúcu matriky Vieru Zámečníkovú. "Nahlásilo sa iba päť párov. Minulý mesiac sme mali oveľa vyšší záujem o sobáše," povedala Zámečníková.

"Párom, ktorí uzavrú sobáš práve v tento deň, skôr praje šťastie na cestách. Týka sa to najmä párov, ktorí sa chystajú do zahraničia alebo tých, ktorí sa rozhodli nasledovať nejaké nové pokrokové myšlienky," povedala ČTK numerologička Petronela. Podľa nej každý dátum má špecifický význam pre konkrétnych ľudí, preto deň 7.7.2007 netreba považovať za všeobecne dobrý pre všetkých.

Spojenie troch šťastných sedmičiek inšpirovalo pre uzavretie manželstva aj páry v iných krajinách.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu