Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

FOTO Najväčší exot, ktorý chce šéfovať RTVS: Výzor veksláka a šokujúce návrhy

Stanislav Velitzky Zobraziť galériu (2)
Stanislav Velitzky (Zdroj: rtvs.sk)

BRATISLAVA - Vypočúvanie kandidátov na post riaditeľa RTVS, ktoré sa včera konalo v historickej budove NR SR, priniesol aj nevšedný okamih. Jeden z kandidátov totiž poriadne prekvapil svojim zjavom.

Stanislav Velitzky, ktorý už 38 rokov žije v USA, prišiel v rozopnutej čiernej neformálnej košeli a so zlatou retiazkou okolo krku. V kombinácii s dlhšími vlasmi a bradou podľa mnohých nepripomínal seriózneho kandidáta na post šéfa RTVS. Na Facebooku sa taktiež objavili sa názory, že Velitzky vyzerá skôr ako vekslák pred hotelom Kyjev a ľudia už iba čakali, kedy vytiahne bony. 

Kandidát okrem extravagantného výzoru ponúkol aj názor, s ktorým by nesúhlasili minimálne politológovia. Ako totiž tvrdí, moderátori a redaktori nemajú čo udalosti komentovať a v RTVS by podľa neho nemali dostávať priestor ani spomínaní politológovia. „Diváci si názor spravia sami," myslí si.

Stanislav Velitzky počas vypočúvania
Zobraziť galériu (2)
Stanislav Velitzky počas vypočúvania  (Zdroj: TASR / Martin Baumann)

Velitzky tiež  navrhoval aj ďalšiu novinku. Podľa neho by do RTVS mali mať kedykoľvek prístup prezident SR, predseda vlády, predseda Národnej rady SR a generálny prokurátor. RTVS by im mala vyčleniť priestor vždy, ak chcú niečo povedať národu.

Velitzky svojim výkonom prítomných zrejme nezaujal, pretože otázku mu položil iba šéf výboru NR SR pre kultúru a médiá Dušan Jarjabek.

Stanislav Velitzky

Viac o téme: Stanislav Velitzky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu