Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Krádež liekov v onkologickom ústave: Vyšetrovanie stojí na mŕtvom bode

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstockphotos.com)

BRATISLAVA - Polícia sa stále zaoberá prípadom krádeže liekov v Národnom onkologickom ústave (NOÚ) po tom, čo jej prokurátor vrátil vec na došetrenie. Informoval o tom bratislavský policajný hovorca Michal Szeiff.

„Zo strany príslušnej prokuratúry bola uvedená vec vrátená vyšetrovateľovi Policajného zboru, pričom k dnešnému dňu nebolo vyšetrovanie ukončené,“ povedal Szeiff. Vyšetrovateľ Policajného zboru ukončil vyšetrovanie v tejto veci 30. januára tohto roka a prokurátorovi navrhol podať obžalobu. Ten však jeho návrh neakceptoval a pokynom mu uložil, aby spis doplnil. Polícia v kauze krádeže onkoliekov v NOÚ v Bratislave v decembri 2015 obvinila spolu deväť ľudí. Podľa medializovaných informácií šiesti z nich boli zamestnancami NOÚ, z ústavu ich však vzápätí mali prepustiť.

Kontrolu v NOÚ vykonal aj Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (ÚDZS). Podľa jeho záverov NOÚ nepochybil pri poskytovaní zdravotnej starostlivosti a zdravie pacientov tam nikto nepoškodil. Kauza prepukla v decembri 2015. Mali byť do nej zapletení zamestnanci NOÚ a pracovníci farmafiriem. Podľa obvinení "kšeftovali" s liekmi, na čo mali upozorniť ich kolegovia. NOÚ odmietol, že by došlo k ohrozeniu pacientov.

Viac o téme: LiekyNárodný onkologický ústavNOÚ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu