Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Hagyariho nová kára za 2,5 milióna

Hagyariho nový bavorák má hodnotu 2,5 milióna korún.
Hagyariho nový bavorák má hodnotu 2,5 milióna korún. (Zdroj: Nový Čas)

PREŠOV - Prešovskému primátorovi sa žije! Bude sa voziť na novom luxusnom BMW. Auto za 2,5 milióna korún mu zadarmo požičala súkromná firma. Primátor Pavel Hagyari i štedrá firma odmietajú podozrenia z klientelizmu.

BMW 730d požičala Hagyarimu súkromná prešovská firma, ktorá sa zaoberá predajom áut. Hagyari tvrdí, že za tým netreba hľadať žiadne bočné úmysly. „Voči tejto firme nemá mesto žiadne záväzky, ani s ňou neobchoduje,“ vyvracia podozrenia primátor.

Naopak, je to podľa neho jedno z ďalších opatrení, aby prešovský mestský úrad ušetril peniaze. Majiteľ firmy Ján Selvek, od ktorej sa auto na radnicu dostalo, hovorí, že jemu ide o zviditeľnenie značky.

„Prešovskí primátori doteraz jazdili na autách audi, čo je naša konkurencia. Chceme dokázať, že BMW 730d je momentálne na trhu to najlepšie auto vo svojej triede. Ide o imidž,“ prízvukuje Selvek.

Bavorák má palubný počítač, tempomat a množstvo bezpečnostných prvkov. „Bezpečnosť je na prvom mieste,“ pripomína Hagyari.

V služobnom aute za mesiac precestuje asi 2 - 3 tisícky km. „Najazdil by som aj viac, ale využívam, hlavne pri cestách do Bratislavy, rozličné zľavnené letenky,“ vysvetlil primátor predtým, ako si prvý raz sadol do auta so spotrebou 10 litrov nafty na 100 km.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu