Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Čaplovičovi vadí, že Dzurinda neoslovuje Fica titulom premiér

Dušan Čaplovič
Dušan Čaplovič

BRATISLAVA - Vicepremiérovi Dušanovi Čaplovičovi prekáža, že Mikuláš Dzurinda a Ivan Mikloš neoslovujú Roberta Fica titulom "premiér". „Dzurinda používa surový a nemorálny jazyk,“ uviedol dnes v tejto súvislosti Čaplovič v diskusnej relácii TV JOJ De Facto.

Podpredsedníčka SDKÚ-DS Iveta Radičová mu však pripomenula, že ani ju Fico netituluje a nehovorí o nej ako o pani, ale povie len Radičová. Čaplovič sa v dnešnej relácii ospravedlnil za svoj výrok ešte z minulého volebného obdobia, keď reformu Rudolfa Zajaca v zdravotníctve prirovnal k mengelovským pokusom. Radičová uviedla, že toto ospravedlnenie malo možno prísť skôr. Podľa Čaploviča hlasovanie o novele Zákonníka práce v parlamente ukázalo, že koalícia je jednotná. Dodal, že nový zákonník zodpovedá predstavám Európskej únie.

Čaplovič chce pre Rómov posilniť dvojročné odborné vzdelávanie, aby sa mohli učiť remeslá, v ktorých sa vedia uplatniť, ako sú napríklad tesári a murári. Rómom by tiež malo pomôcť zavedenie povinnej predškolskej dochádzky od piatich rokov veku dieťaťa. Toto opatrenie by sa však netýkalo len Rómov, ale všetkých detí. Podľa Radičovej je dôležité, aby sa všetky tri opozičné strany dohodli na spoločnom kandidátovi na prezidenta SR. Za predčasnú označila otázku, či sama má ambíciu kandidovať v prezidentských voľbách. Zároveň dodala, že by bola nerada, keby voliči volili znovu menšie zlo.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu