Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Tunel Sitina uvoľnil Patrónku, katastrofálna situácia je na Prístavnom moste

Na Prístavnom moste to podobne vyzerá už každý deň.
Na Prístavnom moste to podobne vyzerá už každý deň.

BRATISLAVA - Ráno je pre mnohých bratislavských šoférov nočnou morou! Od 90. rokov rapídne pribúda áut a komunikácie nestíhajú. Otvorením tunela Sitina sa uvoľnil nápor na Lamačskej ceste a Patrónke. Na opačnom konci mesta – na Prístavnom moste - však katastrofálna situácia trvá.

Tunel Sitina ráno zablokovala nehoda dvoch nákladiakov a osobného auta. Vodič (29) Mercedesu Atego pravdepodobne nedodržal bezpečnú vzdialenosť medzi vozidlami a narazil do nákladného auta Volvo.

V dôsledku nehody nákladné vozidlo prešlo do ľavého jazdného pruhu, kde zachytilo Suzuki Swift. Polícia alkohol u vodičov nezistila, škody sa odhadujú na 25 tisíc eur. To, či sa niekto pri nehode zranil, nie je známe. Informovala Petra Hrášková z bratislavskej polície.

Na príjazdových cestách do Bratislavy sa každé ráno tvoria dopravné zápchy. V juhovýchodnej časti mesta strávia vodiči niekedy aj polhodinu v kolónach. Z tejto strany sa doprava zhusťuje už od šiestej hodiny ráno pri Moste pri Bratislave a Dunajskej Lužnej. Podobná situácia je pri príjazde z diaľnice D1 od Senca, kde sa pripájajú aj autá z okresu Pezinok.

Väčšina vodičov smeruje na diaľničný obchvat, kde je najkritickejším miestom Prístavný most. Petržalčania ho naďalej vo veľkej miere využívajú aj napriek tomu, že neďaleko stojí Most Apollo.

„Na Prístavnom moste znížili rýchlosť, pretože rozšírenie, ktoré robili, je zle urobené. Je tam dočasne povolená rýchlosť 60 km/h, pričom na celom obchvate je povolená rýchlosť 80 km/h. Vodiči tam brzdia, preto sa nevyhnú vzájomným kolíziám. Premávka sa spomaľuje a zhusťuje. Pomohla by možno väčšia vzájomná tolerancia za volantom a, samozrejme, otvorenie štvorprúdovej Prístavnej ulice,“ povedal Maroš Palesch, odborník na dopravu. Tú by mali investori dať do užívania začiatkom júla.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu