Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

David Coulthard: Bola to zábava!

David Coulthard si svoj pobyt v Bratislave užíval.
David Coulthard si svoj pobyt v Bratislave užíval. (Zdroj: ČTK)

BRATISLAVA – Exhibičná jazda pilota F1 Davida Coultharda po Bratislave prilákala pred tunel Sitiny celé davy zvedavých divákov. Už od deviatej hodiny dopoludnia sa pri severnej strane tunela zhromažďovali ľudia, ktorí nechceli dať nič na náhodu a škótskeho „stíhača“ túžili vidieť naživo.

Ten za prísnych bezpečnostných podmienok nasadal do svojho kokpitu s istým oneskorením. Coultharda pri príprave na štart obliehali novinári a fotografi, zástupy ľudí lemovali príjazdovú cestu k tunelu a vynaliezavejší z nich celú show sledovali z okolitých vyvýšenín. Svoju jazdu síce začal s časovým sklzom, no zato vo veľkom štýle.
Spočiatku sa monopost po výjazde zo stanu na chvíľu zastavil, ale potom popri okolostojacich len tak presvišťal rovno cez nový tunel Sitiny. Na niektorých úsekoch dvadsaťkilometrového okruhu dosiahol rýchlosť až 293 kilometrov za hodinu!
Pozdĺž plánovanej trasy už na sympatického Škóta čakali jeho fanúšikovia. „Počas riadenia ich dokonca stihol pozdraviť,“ povedal pre Bleskovky.sk Coulthardov manažér Pavel Turek. Po zhruba desaťminútovom pretekárskom šprinte sa opäť objavil pred svojim stanom a spokojný z neho po adrenalínovej jazde vystúpil.
„Hneď po vystúpení z monopostu povedal, že to bola zábava.“, prezradil Turek. Jeho prvé slová po „zdolaní“ Sitiny vystihujú aj celkový priebeh otvorenia tunela. „Organizátorom vyšlo aj počasie a akcia sa im určite podarila“, dodal Turek.
Nezvládli len zreteľnejšie označenie smeru k tunelu pre návštevníkov, ktorí si cestu od diaľnice skracovali preliezaním zvodidiel. Starší ľudia sa s námahou dostávali na príjazdovú cestu, deti zvodidlá dokonca podliezali. Z neďalekého hypermarketu sa ľudia k tunelu prechádzali priamo cez diaľnicu, čím komplikovali cestnú premávku. Podľa polície bola doprava pred hypermarketom koordinovaná hliadkami a počas udalosti nemusela vôbec zasahovať. Ivana Sanisloová zo záchrannej služby sa pre Bleskovky vyjadrila, že ani zdravotníci nemuseli riešiť žiadne vážne prípady zranení alebo nevoľností z tepla.
Sprievodný program moderovala Petra Jurinová. Na otvorenie Sitiny sa prišli pozrieť aj hokejisti Ľubo Višňovský a Marián Gáborík. Hviezdy NHL si monopost vyskúšali na vlastnej koži, keď si do neho nasadli a vyskúšali si aj štartovanie. Ukázala sa i Zuzana Belohorcová či Maroš Kramár, ktorí si tiež nenechali ujsť Coulthardov výkon.

Nám sa podarilo nakrútiť Davida Coultharda v boxoch!  


Coulthard - v boxoch
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu