Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Na súde s Diničovcami vypovedal aj Boris Kollár

Podnikateľ Boris Kollár opúšťa pojednávaciu miestnosť súdu.
Podnikateľ Boris Kollár opúšťa pojednávaciu miestnosť súdu.

BRATISLAVA - Krajský súd vyriekol rozsudok nad poslednými členmi niekdajšieho gangu Diničovcov. Milan E. dostal za vydieranie dva roky nepodmienečne, Jozef B. vyfasoval trest jeden rok s 18-mesačnou podmienkou.

Podľa obžaloby spolu s ďalšími mužmi (väčšina z nich je už po smrti, pozn. Red.) vydierali bratislavského podnikateľa Martina S. Obžalovaní sa proti rozsudku odvolali, a tak prípad poputuje na Najvyšší súd.

Milan E. a Jozef B. patrili do skupiny okolo bratov Diničovcov. Eduard Dinič zomrel pri výbuchu na Zlatých pieskoch v máji 1998, jeho brata Róberta zavraždili o päť mesiacov neskôr.

V roku 1996 a 1997 mal Diničov gang podnikateľa Martina S. vydieraním pripraviť až o niekoľko miliónov korún. Martin S. Diničovmu gangu pod hrozbou násilia odovzdal aj svoju motorku Harley-Davidson za 750-tisíc korún. Motocykel neskôr kúpil známy podnikateľ Boris Kollár, ktorý včera vypovedal pred súdom ako svedok.

„Motorku som kúpil pred desiatimi rokmi prostredníctvom svojho známeho, s ktorým sme vtedy jazdili. Myslím, že som za ňu zaplatil okolo 700 000 korún. Nepamätám si však, kto bol predávajúcim. Neskôr sa naša skupina rozpadla a po dvoch rokoch som motorku predal,“ vysvetlil pred súdom Kollár. Podľa neho s predajom motorky nemali obžalovaní nič spoločné.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu