Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Bitka na miestnom zastupiteľstve: Fackám predchádzali nadávky a vulgarizmy

„Čo sa stalo, je mi ľúto,“ vraví starosta Švedlára Oskár Münnich.
„Čo sa stalo, je mi ľúto,“ vraví starosta Švedlára Oskár Münnich. (Zdroj: Nový Čas)

ŠVEDLÁR - Vášnivé zvady nemajú v 2-tisícovom Švedlári (okr. Gelnica) konca. Po hádkach a nevhodných poznámkach medzi bývalým a súčasným starostom obce nasledovali dokonca facky priamo počas rokovania poslancov.

A zastupiteľstvo - za asistencie polície – sa predčasne skončilo. "Opoziční poslanci nesúhlasili s tým, aby sme už ministerstvom priklepnutý trojmiliónový úver použili na dokončenie rozostavaných bytoviek. Vysvetlil som im, že literu zákona treba dodržať, a ak to niekto nechápe, tak je blbeček," tvrdí starosta Oskár Münnich. Na túto vetu podľa Münnicha reagoval exstarosta Vladimír Končík poznámkou: "Blbeček a k...t bol ten, ktorý ťa urobil." Potom nasledovali facky.

"Starosta ma urazil a ja som mu to slovne vrátil. Potom vyskočili na mňa jeho dvaja synovia a jeden z nich ma fyzicky napadol," uviedol exstarosta Vladimír Končík. "Pichá ma v rebrách, musím navštíviť lekára. Na oboch synov starostu Erika i Kamila som podal trestné oznámenie," doplnil Končík. "Moji synovia konali skratovo, hoci môj predchodca pourážal celú moju rodinu," hovorí na reakciu synov Münnich.

"Bolo to ako v krčme. Namiesto toho, aby poslanci odsúhlasili pre nás prepotrebné bytovky, bývalý starosta len bezdôvodne nadával svojmu nástupcovi. Vyslovene na nás kašlú. V dome sa tiesnime až deviati..." povedal Miroslav Plachetka (52), ktorý bol tiež na tomto zastupiteľstve. "Že sa tam pobijú, to som nečakala! Takú nenávisť som ešte nezažila. Kto však komu a čo povedal, som nepočula. K fyzickému útoku však došlo," dodala opozičná poslankyňa Jana Szabová.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu