Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

STV opúšťa programový riaditeľ Roman Lipták

BRATISLAVA - Programový riaditeľ a zástupca šéfa Slovenskej televízie Roman Lipták ku koncu júna odíde z STV. Novinárom to dnes potvrdila hovorkyňa televízie Želmíra Habánová. Lipták opustí STV po polročnom pôsobení. Vo funkcii programového riaditeľa ho nahradí šéfka Dvojky STV Mária Sedláková, ktorá prišla zo súkromnej televízie JOJ. Novým zástupcom riaditeľa televízie bude šéf strategického rozvoja Nikolaj Savický.

"Výkonný riaditeľ Roman Lipták dnes požiadal o rozviazanie pracovného pomeru dohodou," povedala Habánová. Ešte v stredu vedenie televízie tvrdilo, že o výpovedi nevie.

Druhý najsilnejší muž televízie dôvody svojho odchodu nekomentoval. Podľa informácií z prostredia STV však jeho výpoveď údajne zapríčinili kompetenčné spory a nedodržané sľuby. Zástupca riaditeľa Lipták sa možno vráti do súkromnej TV Markíza, kde kedysi pôsobil.

O Liptákovom odchode sa v kuloároch televízie hovorilo už dávnejšie. Zástupcom šéfa STV Hrehu sa stal po decembrových riaditeľských voľbách, v ktorých obaja kandidovali. Víťaz volieb Hreha si výkonného riaditeľa produkčného domu Forza vybral, lebo mu bol blízky jeho projekt.

Po nástupe do funkcie Lipták začal s viacerými programovými zmenami. Presadzoval napríklad, aby si STV kľúčové programy vyrábala vo vlastnej réžii. Vo svojom projekte tiež navrhoval, aby pôvodná tvorba, ktorej má STV podľa televíznej rady nedostatok, bola pre koncesionármi platenú STV prioritou.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu