Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Pavol Hrušovský sa opätovne stal predsedom KDH

Pavol Hrušovský
Pavol Hrušovský (Zdroj: TASR)

PREŠOV - Pavol Hrušovský sa opätovne stal predsedom Kresťanskodemokratického hnutia (KDH). Opätovne zvolený predseda KDH Pavol Hrušovský, ktorého vo funkcii lídra strany potvrdili delegáti na dnešnom XVII. sneme kresťanských demokratov v Prešove, vyslovil na tlačovej besede krátko po vyhlásení výsledkov radosť nad tým, že sa tak stalo už v prvom kole. Potešilo ho, že jeho vízia o spravodlivej kresťanskodemokratickej spoločnosti a štátu a hodnotové princípy oslovili voličov.

Ambíciou Hrušovského pre ďalšie obdobie bude, aby strana pokračovala v budovaní modernej, populárnej a ľuďom zrozumiteľnejšej politike, aby získali sympatie väčšieho počtu voličov. "Na túto úlohu si osobne trúfam. Budem sa usilovať o to, aby som stranu pripravil na parlamentné voľby, urobil politiku strany atraktívnou. Aby naši členovia boli dostatočne hrdí, sebavedomí a túto politiku v jednotlivých regiónoch uskutočňovali a získavali pre ňu nových podporovateľov," uviedol staronový predseda kresťanských demokratov.

Za hlavné piliere politiky KDH považuje úctu k životu, solidaritu a poriadok, na týchto hodnotách chce budovať stabilitu strany. Hrušovský odmietol v súvislosti s KDH výroky o štiepení strany. Rôznorodé názory sú podľa jeho vyjadrenia prejavom otvorenosti, možnosti pravdivo a demokraticky prejaviť svoj názor. "Nedostáva nás to do stavu nepriateľstva. Osobne sa teším na spoluprácu so všetkými, ktorých tento snem zvolí na posty podpredsedov," uviedol.

"Som dojatý," povedal staronový predseda bezprostredne po oznámení výsledkov hlasovania. Poďakoval sa Palkovi za to, že ho "vymotivoval" k hľadaniu ciest lepšej politiky KDH, i Morovičovi za odvahu kandidovať. Uchádzači podľa Hrušovského zviedli o post predsedu korektnú a slušnú súťaž, aká patrí len kresťanským demokratom.

Životopis Pavla Hrušovského >>
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu