Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Zuzku, ktorá sa zranila na výlete, prebrali z umelého spánku

„Som šťastná! Veď kto by nebol,“ povedala Zuzanina mama.
„Som šťastná! Veď kto by nebol,“ povedala Zuzanina mama. (Zdroj: Nový Čas)

BANSKÁ BYSTRICA - Po týždni Zuzku (13) z Banskej Štiavnice prebrali z umelého spánku. Lekári sú po vyšetreniach optimistickí a zdravotný stav dievčaťa je podľa nich zatiaľ dobrý.

Nešťastnou udalosťou na školskom výlete na Sitne sa už zaoberá polícia, lebo otec podal trestné oznámenie na neznámeho páchateľa. Zuzku bola v banskobystrickej nemocnici pozrieť aj jej mama. Tá žiarila spokojnosťou. „Veľmi sme sa o ňu báli. Samozrejme, že som šťastná, veď kto by nebol,“ povedala so slzami v očiach Zuzanina mama. Lekári tvrdia, že zdravotný stav dievčinky je zatiaľ dobrý. „Pacientka začína rozprávať a reagovať. Urobili sme vyšetrenie mozgu a nález je stabilizovaný,“ povedal lekár Oliver Petrík. Zuzana sa minulý týždeň na školskom výlete na Sitne pri Banskej Štiavnici dostala aj s kamarátmi do rozostavanej chaty. Podlomil sa pod ňou strop a ona spadla hlavou na betónovú podlahu.

S ťažkým poranením hlavy ju previezli do nemocnice v Banskej Bystrici, kde odvtedy bola v umelom spánku. Akúkoľvek vinu odmieta nielen škola, ale aj majiteľ objektu. „Prípad bol posunutý na skrátené vyšetrovanie. Do tridsiatich dní vyšetrovateľ musí rozhodnúť, či vo veci začne trestné stíhanie,“ povedala P. Babulicová, zástupkyňa banskobystrickej policajnej hovorkyne.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu