Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Predseda KDH? Slováci chcú radšej Hrušovského ako Palka

Pavol Hrušovský
Pavol Hrušovský

BRATISLAVA - Kresťanskodemokratické hnutie (KDH) na čele s Pavlom Hrušovským by malo väčší koaličný potenciál, než keby jeho predsedom bol Vladimír Palko. Vyplýva to z výsledkov telefonického prieskumu verejnej mienky.

Prieskum na vzorke 933 respondentov uskutočnila medzi 9. a 11. júnom agentúra Polis Slovakia. Na otázku "S ktorým politikom ako predsedom by malo KDH väčší koaličný potenciál?", uviedlo Hrušovského 42,2 percenta oslovených, Palka 27,5 percenta oslovených. Vyše 30 percent nevedelo odpovedať.

Agentúra Polis Slovakia zisťovala aj názor ľudí, či potrebuje slovenská politická scéna stranu kresťanskodemokratického typu. Dve tretiny opýtaných si myslí, že takúto stranu Slovensko rozhodne potrebuje, prípadne skôr potrebuje ako nie. Niečo vyše 27 percent malo opačný názor a takmer šesť percent sa nevedelo vyjadriť.

Vplyv predsedu na koaličný potenciál zisťovala agentúra Polis Slovakia aj pri SMK a ĽS-HZDS. V prípade SMK spája takmer 73 percent oslovených vyšší koaličný potenciál strany na čele s bývalým predsedom Bélom Bugárom. Pál Csáky ho zabezpečuje podľa necelých sedem percent oslovených. ĽS-HZDS by podľa oslovených mala väčší potenciál na koaličnú spoluprácu s Viliamom Veteškom, myslí si to 54 percent opýtaných. Prieskum sa uskutočnil ešte pred snemom strany a pred oznámením vážnych zdravotných problémov Viliama Vetešku, ktoré mu znemožnili na sneme kandidovať. Vladimír Mečiar, ktorý bol potvrdený vo funkcii šéfa strany, by pre stranu zabezpečil väčší koaličný potenciál podľa štvrtiny oslovených.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu