Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Z kaštieľa v Barci bude luxusný hotel

Kaštieľ v košickej Barci do roku 2006 slúžil ako domov mládeže pre študentov.
Kaštieľ v košickej Barci do roku 2006 slúžil ako domov mládeže pre študentov.

KOŠICE - Ozajstný luxus s puncom piatich hviezdičiek budú mať aj v Košiciach! Už o niekoľko mesiacov chcú v meste otvoriť nadštandardný hotel, ktorý vznikne z kaštieľa v Barci. Objekt patrí Košickému samosprávnemu kraju (KSK), ktorý vstúpil do projektu so súkromnou spoločnosťou. Tá má zasa dodať skúsenosti a peniaze. Päťhviezdičkový hotel by mal pomôcť vyriešiť aj situáciu s ubytovaním pred majstrovstvami sveta v hokeji.

Kaštieľ, z ktorého už onedlho bude luxusný hotel, kedysi slúžil šľachte, v nedávnej minulosti zasa študentom. Bol domovom mládeže pre stredoškolákov-veterinárov. Už vyše roka je prázdny. KSK vyhlásil verejnú obchodnú súťaž na jeho využitie. Vyhrala ju práve košická firma, ktorá v ňom plánuje vytvoriť 99 dvojposteľových izieb a 10 apartmánov. „Súčasťou majú byť aj reštaurácia, kongresová hala, vitálny svet so saunami, bazénom a fitnes,“ uviedla hovorkyňa KSK Zuzana Bobríková. Projekt počíta aj s tridsiatimi parkovacími miestami v podzemí.

Vybuduje sa aj prístavba, prepojená s historickou budovou. Objekt je zatiaľ v dezolátnom stave, náklady na opravu sa odhadujú na 233 miliónov Sk. Poslanci KSK odsúhlasili vytvorenie akciovej spoločnosti so súkromnou firmou. Nič nebráni, aby sa s opravami začalo už v auguste. Hotel by mal byť hotový najneskôr v októbri 2008.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu