Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Dvadsať rokov sa Ernest vysmieval justícii: VIDEO Policajti zverejnili zásah špeciálnej jednotky

Elitní policajti zada Zobraziť galériu (2)
Elitní policajti zada (Zdroj: Foto: polícia)

FIĽAKOVO - Elitní policajti sa môžu pochváliť skvelou prácou. Dnes skoro ráno zadržali 20 rokov hľadaného Ernesta z Fiľakova, ktorý ešte v roku 1996 spáchal trestný čin podvodu, a pre ktorý mal putovať do väzenia. Okrem toho bol stíhaný pre ďalších 13 skutkov.

Prezidiálni cieľoví pátrači v spolupráci s lučeneckými policajtmi a banskobystrickým krajským pohotovostným policajným útvarom dnes skoro ráno o šiestej zadržali hľadaného Fiľakovčana Ernesta B. (52) po 20 rokoch pátrania. Ako informoval hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka, Krajský súd v Košiciach ešte dňa 28. marca 1996 na muža vydal príkaz na dodanie do výkonu trestu pre podvod vo výmere 7 rokov. Trestnou činnosťou spôsobil škodu takmer 2,2 milióna slovenských korún (73 tisíc eur).

Ako sa nám podarilo zistiť, Ernesta polícia stíhala aj pre ďalších 13 skutkov. V piatich prípadoch išlo o podvod, v ďalších piatich o krádež a po jednom prípade išlo o požiar, ostatnú ekonomickú trestnú činnosť a ohrozenie devízového hospodárstva. 

Pozrite si video z policajného zásahu.

Polícia zadržala 20 rokov hľadaného Ernesta Botoša

Polícia po hľadanom pátrala 20 rokov, od roku 1996. Viackrát vykonali previerky v mieste predchádzajúceho aj trvalého bydliska. Dvere do bytov ale nikto neotváral, ak sa policajtom aj podarilo zastihnúť rodinných príslušníkov, tvrdili, že sa doma nenachádza a neudržujú s ním žiadny kontakt. Celý čas ho nikto nevidel ani vo Fiľakove. "Podľa policajných informátorov sa mal zdržiavať na Cypre alebo v Grécku. Na základe získaných informácií Krajský súd v Košiciach na neho vydal medzinárodný a neskôr aj európsky zatykač," uviedol Slivka. 

Dvadsať rokov sa Ernest
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Policajtom sa až tento rok podarilo zistiť, že sa zdržiava v prenajatom byte, preto naplánovali policajnú akciu. Policajti museli rátať so situáciou, že sa Ernest pokúsi o útek cez balkóny alebo k rodinným príslušníkom a dvere na výzvu neotvorí. Boli pripravení na situáciu, že dvere bude potrebné prekonať násilím alebo bude klásť aktívny odpor. Preto zasahovali banskobystrickí kukláči. "Zadržaného policajti predviedli na obvodné oddelenie v Banskej Bystrici – Východ a po spísaní zápisnice ho eskortovali do Ústavu na výkon trestu v Banskej Bystrici," uzavrel Slivka.  

Viac o téme: Kukláči FiľakovoErnest B. políciaZadžanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu