Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Riadne výkyvy počasia: V utorok sa počas dňa miestami oteplilo o viac ako 20 stupňov Celzia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Thinkcstock.com)

BRATISLAVA - V utorok (14.2.) sa počas dňa oteplilo miestami aj o viac ako 20 stupňov Celzia, informuje Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ).

Na staniciach Mlynky, Vernár, Rabča, Podolínec a Plaveč bolo ráno mínus 12 až mínus 14 stupňov Celzia, popoludní sa oteplilo na osem až deväť stupňov Celzia. "Najvýraznejší rozdiel sme zaznamenali na stanici Plaveč, a to až 22,1 stupňa Celzia. Ráno bolo mínus 13,9 stupňa Celzia, popoludní 8,2 stupňa Celzia," napísali meteorológovia na Facebooku.

V utorok ale nechýbali ani celodenné mrazy. Teplota sa udržala pod nulou v lokalitách s dlhotrvajúcou hmlou a nízkou oblačnosťou, čo bolo najmä v nižších polohách Košického kraja a na juhu Banskobystrického a čiastočne aj Prešovského kraja.

Počasie pod vplyvom tlakovej výše pri malej oblačnosti často prináša veľké rozdiely v teplote vzduchu v rámci dňa, vysvetľuje SHMÚ. Kým v noci sa výrazne ochladzuje, cez deň sa výrazne otepľuje. Na Slovensku za začalo otepľovať v utorok (14.2.), príjemné počasie má byť aj v nasledujúcich dňoch.

Viac o téme: TeploPočasieSHMÚ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu